Certificatul verde rămâne valabil și pentru cei care nu fac doza a treia de vaccin

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Certificatul verde rămâne valabil și pentru cei care nu fac doza a treia de vaccin
Certificatul verde rămâne valabil și pentru cei care nu fac doza a treia de vaccin

Certificatul verde va rămâne valabil pentru toate persoanele vaccinate în forma actuală, chiar dacă nu toți cetățenii vor alege să facă și doza a treia de vaccin, a declarat Andei Baciu.

„În acest moment în România, la nivel european, o schemă completă de vaccinare se consideră cea fiind cea cu două doze sau cu o doză în cazul Johnson&Johnson”, a spus secretarul de stat în ministerul Sănătății, la Digi24

„Doza trei vine să îmbunătățească răspunsul imun. Sunt date care spun că se constată un declin după 6 luni la nivelul titrului de anticorpi”, a explicat el. 

 

„Toată lumea care are cel puțin șase luni de zile de la rapel poate face doza a treia de vaccin”

 

Întrebat de jurnalistul Digi24 Alexandru Rotaru dacă în situația în care un test de anticorpi arată o cantitate suficientă pentru imunitate mai este necesară doza a treia de vaccin, Andrei Baciu a explicat că aceasta nu se ia în considerare ca urmare a unui anumit nivel de anticorpi

„Se administrează în primul rând persoanelor care au riscuri biologice și riscuri ocupaționale. Toată lumea care are cel puțin șase luni de zile de la rapel poate face doza a treia de vaccin”.

 

Andrei Baciu: „Nu se poate vorbi despre discriminare între vaccinați și nevaccinați”

 

Vaccinarea cu doza a treia va începe în România marți, 28 septembrie. 

Andrei Baciu a explicat, totodată, că nu se poate vorbi despre discriminare între vaccinați și nevaccinați prin impunerea folosirii certificatului verde, ci că acesta este singura metodă prin care economia poate să rămână deschisă.

„Sunt foarte multe nuanțe de gri, nu este vorba despre segmentare, vaccinați și nevaccinați. Certificatul verde vine și garantează autenticitatea unui document care până acum era în format fizic, care să ateste apartenența la una dintre cele trei stări epidemiologice. Altfel tu o să te uiți pe o hârtie care poate fi extrem de ușor modificată în care se spune că te-ai testat acum două zile și 5 ore. N-ai cum să verifici în atât de multe locații faptul că respectiva hârtie este veridică. Este modalitatea prin care putem să ținem economia și viața socială cât mai deschise posibil  și cât mai aproape de ceea ce era înainte”, a declarat Andrei Baciu.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel