Care este originea noului coronavirus. OMS: "Nu este creat în laborator"

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat marţi că toate dovezile disponibile sugerează că noul coronavirus apărut în China anul trecut a provenit de la animale şi nu a fost manipulat sau produs în laborator, relatează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a declarat săptămâna trecută că guvernul său încerca să stabilească dacă virusul a fost produs într-un laborator din oraşul Wuhan, în centrul Chinei, acolo unde a apărut pentru prima oară în decembrie anul trecut.

"Toate dovezile disponibile sugerează că virusul are o origine animală şi nu a fost manipulat sau produs într-un laborator sau altundeva", a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

"Probabil virusul este de origine animală", a mai spus ea, însă nu este clar modul în care virusul a traversat bariera între specii până la om, dar există cu siguranţă o gazdă de origine animală intermediară.

"Cel mai probabil rezervorul ecologic este în lilieci, însă modul în care virusul s-a transmis de la lilieci la oameni urmează să fie stabilit şi descoperit", a mai spus oficialul OMS.

Ea nu a dorit să răspundă la întrebarea dacă este posibil ca virusul să fi scăpat din neatenţie dintr-un laborator. Institutul de Virologie din Wuhan a respins zvonurile potrivit cărora ar fi sintetizat virusul sau ar fi permis ca acesta să scape din laborator.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel