Carantină pentru nevaccinații care intră în țară. De ce? Explicațiile Ministerului Sănătății

Alexandru Ichim |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ministerul Sănătății vine cu explicații cu privire la carantinarea persoanelor nevaccinate, care intră în țară. 

Ministerul Sănătăţii explică motivele pentru care sunt introduse în carantină, la sosirea în România, persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala COVID-19 în ultimele şase luni, scrie Agerpres. 

Într-un comunicat remis duminică, Ministerul Sănătăţii aduce unele lămuriri, având în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la motivele introducerii carantinei pentru persoanele care intră în România şi care nu sunt vaccinate sau trecute prin boală în ultimele şase luni:

* "Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut COVID-19 în ultimele 6 luni şi o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situaţii constă în lipsa totală a protecţiei faţă de infecţie la cea din urmă.

* O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19.

* La persoanele cu un anumit grad de protecţie, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.

* Chiar şi în cazurile rare în care şi vaccinaţii şi foştii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecţia pe care o au deja face ca organismul lor să se apere eficient şi contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate". 

Situația COVID-19 în România 

 

Până astăzi, 12 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.793.149 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 10.636 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.715.859 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 716 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 20 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

CITEȘTE AICI: BILANȚ COVID-19. Situația infectărilor și deceselor din ultimele 24 de ore - 12 decembrie 2021

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel