Căpușele, o amenințare reală

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Căpușele au devenit o amenințare și în Elveția, țară recunoscută pentru nivelul de trai ridicat.  Guvernul federației îndeamnă oamenii să se vaccineze împotriva unei boli provocate de mușcătura de căpușă -  meningoencefalita – o boală care atacă sistemul nervos central. Anterior, măsura preventivă a fost recomandată numai în anumite regiuni, însă acum, din cauza înmulțirii cazurilor de meningoencefalită, s-a impus la nivelul țării. Astfel, numai în 2018, au fost raportate 380 de cazuri mai mult comparativ cu 100 de cazuri din anii anteriori .

Căpușele trebuie îndepărtate corespunzător cu pensete. Dacă o parte din acest acarian rămâne sub piele timp de mai mult de 36 până la 48 de ore, acesta poartă riscul bolilor.

O a doua boală purtată de căpușe este boala Lyme - borrelioza Lyme. Majoritatea persoanelor care primesc tratament imediat cu antibiotice au un pronostic bun, altfel bacteriile se pot muta în sistemul nervos central, mușchii, articulațiile, ochii și inima.

Elveția recomandă cetățenilor săi să prevină mușcăturile prin evitarea tufișurilor și a ierbii înalte, purtând îmbrăcăminte care acoperă brațele și picioarele și să-și verifice cu atenție corpul după ieșirile în natură.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel