Belgia. Româncă, moarte tragică din cauza abuzurilor tatălui vitreg. Un ex-bodyguard al familiei regale a răzbunat-o: „A fost o greșeală”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ca polițist, a fost responsabil pentru securitatea regelui belgian timp de mulți ani. Însă, de ieri, fostul bodyguard Peter Willems, în vârstă de 49 de ani, se află în fața juriului de judecată, acuzat de uciderea unui bărbat de 63 de ani. Willems și-ar fi dorit să se răzbune pentru moartea iubitei sale românce, însă el susține că a fost un accident.

Vecinii l-au găsit pe pensionarul Erik Van Puymbrouck, în vârstă de 63 de ani, mort într-o dimineață de miercuri, în mai 2020, pe aleea casei sale, în Tielt-Winge din Brabantul Flamand, Belgia. Se întorsese dintr-o vizită de la prietena lui în acea dimineață și a fost surprins de ucigașul său chiar în fața casei sale. Un medic avea să stabilească mai târziu că a fost sugrumat: ucigașul său îl ținuse într-o clemă de braț până când a încetat să mai respire.

Citește și Belgia. Român, acuzat că a ucis un moldovean după o petrecere. Un al doilea suspect, căutat de Poliție: „A fugit cu o dubă”

Un vecin care a trecut întâmplător pe lângă casă l-a văzut pe ucigaș cum pleacă: un bărbat îmbrăcat în negru, ascunzându-și fața.

Cine l-a vrut mort pe Erik Van Puymbrouck? Era un om impecabil, fără antecedente penale, care lucrase toată viața chimist la centrala nucleară Doel. Nici prietenii și familia lui nu au putut veni cu o explicație.

 

Românca și-a luat viața

 

Van Puymbrouck fusese căsătorit cu o româncă de ani de zile, dar acea căsătorie s-a rupt în cele din urmă. Fiica sa vitregă, Draga, în vârstă de 28 de ani, a depus o plângere împotriva lui Van Puymbrouck în 2018. Ea a susținut că tatăl ei vitreg a agresat-o sexual când avea numai 9 ani. Procurorul din Leuven a investigat plângerea, dar a decis să o respingă după 11 luni de anchetă întrucât nu s-au găsit dovezi suficiente.

Vezi și Belgia. Un român se teme pentru viața lui după ce un individ care l-a împușcat va ieși din închisoare: „Sunt convins că va termina treaba”

Draga, în vârstă de 28 de ani, și-a luat viața la o săptămână și jumătate de la acea decizie. Draga era o femeie cu probleme psihologice, care fusese internata anterior la psihiatrie pentru dependenta de droguri și alcool. Ea lucrase ca prostituată și avusese probleme în relație. Dar mama și fratele ei au păstrat ranchiună față de Van Puymbrouck după moartea ei. Acesta le spusese poliției că primește amenințări cu moartea de la ei.

 

Rucsacul l-a dat de gol

 

Anchetatorii care au investigat crima au văzut, pe imaginile de la camerele de supraveghere, că cineva a condus la casa lui Van Puymbrouck chiar înainte de crimă pe un moped furat. Imediat după crimă, același moped a plecat pe același traseu. Acel motociclist nu ar fi putut fi mama sau fratele lui Draga, întrucât se aflau în România atunci. Printr-o investigație amănunțită, anchetatorii au aflat, după trei luni, numele motociclistului. Au fost ajutați de rucsacul lui.

Draga s-a dovedit că a avut un nou partener în ultimele luni de viață. Când anchetatorii s-au uitat mai atent la traseul acelui bărbat, au văzut pe imaginile camerei cum se plimba într-un supermarket din Tienen în dimineața crimei. Nu purta hainele motociclistului din filmările CCTV. Dar au recunoscut rucsacul lui distinctiv.

Citește și Belgia. Patru români, furturi cu „o rochie specială”. Cum acționa banda în supermarketuri pentru a lua gratis mâncare și cosmetice

A fost suficient pentru ca judecătorul de instrucție să-l aresteze. După câteva ore, a mărturisit: „Da, eu am fost motociclistul”.

 

Peter a fost ofițer de poliție

 

Peter Willems s-a dovedit a fi un fost ofițer de poliție care a avut o carieră de 21 de ani. Willems a început cu poliția locală, a lucrat la aeroport și a făcut parte din corpul de intervenție. A încercat chiar să intre în forțele speciale.

Timp de cinci ani a făcut parte și din serviciul responsabil cu securitatea familiei regale. În acea poziție a fost garda de corp al monarhului belgian.

În 2017, Willems a părăsit poliția, pentru a deschide un restaurant în Tienen împreună cu soția sa. Willems era căsătorit fericit și tatăl unei fiice. Până când a cunoscut-o pe românca Draga și a început o relație cu escorta.

 

Inculpatul știa cum vor conduce foștii săi colegi de la poliție o anchetă

 

Willems știa cum vor conduce foștii săi colegi de la poliție o anchetă. De aceea și-a luat măsuri de precauție pentru a nu fi expus în acea dimineață după vizita sa la Tielt-Winge. Furase motocicleta pe care a condus-o la Tielt-Winge cu câteva luni înainte și apoi a vopsit-o în negru.

Willems explorase dinainte strada lui Van Puymbrouck. Și-a lăsat intenționat telefonul mobil acasă și și-a ascuns fața. În plus, purta două perechi de haine. A jucat prima pereche după crimă, apoi s-a filmat în a doua sa ținută de o cameră de securitate, pentru a-și construi un alibi.

 

A fost moartea lui Erik Van Puymbrouck o crimă de răzbunare bine planificată?

 

Motivul vizitei sale la Van Puymbrouck a fost moartea iubitei lui Draga cu opt luni mai devreme. Totuși, potrivit lui Willems, nu era intenția ca Van Puymbrouck să moară. A vrut să vorbească cu tatăl vitreg despre abuzul româncei Draga. A spus că voia doar să-i dea o lecție. Willems a vrut ca Van Puymbrouck să-i mărturisească ce s-a întâmplat cu Draga.

Acea mărturisire nu a venit niciodată. Când a plecat, Willems a spus că nu și-a dat seama că Van Puymbrouck a murit. Asta a aflat doar două săptămâni mai târziu, dintr-un articol de ziar.

A fost moartea lui Erik Van Puymbrouck o crimă de răzbunare bine planificată? Sau a fost o bătaie care a scăpat de sub control? Rămâne la latitudinea juriului public să ia o decizie. Într-un mesaj pe care Willems l-a trimis familiei Dragăi la două săptămâni după moartea ei, el a jurat că își va ține promisiunea față de ea.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel