Belgia. Un român se teme pentru viața lui după ce un individ care l-a împușcat va ieși din închisoare: „Sunt convins că va termina treaba”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 32 de ani, se teme pentru viața lui, la două luni după ce a fost împușcat de un rival amoros la Sterrebos, un oraș din municipalitatea belgiană Roeselare din provincia Flandra de Vest. 

Acum, românul se teme că atacatorul de la Moorsele din Belgia va fi lăsat în curând să părăsească închisoarea și să-și termine planul de a-l ucide. „Asta e imposibil. Împușcă pe cineva și este eliberat după doar câteva luni?”, se întreabă disperat românul

Românul se afla într-o relație adulteră de ceva vreme cu partenera lui Kevin H. din Moorsele. O întâlnise pe femeie la locul de muncă într-o companie din Rumbeke. Acest lucru a ajuns și la urechile lui Kevin. „M-a chemat brusc să mă întâlnesc și să vorbesc despre asta, mai întâi toți trei, apoi cu mine singur”, spune victima.

Întâlnirea a avut loc vineri seara, pe 18 februarie. „Atât femeia, cât și eu i-am spus o minciună, că ne-am văzut doar de două ori”, continuă românul. „Părea să înțeleagă și a spus că vrea să facă pace. Dar a ieșit la Sterrebospark și înainte să-mi dau seama pe deplin ce se întâmplă, a venit din spate. Tocmai am văzut o flacără. M-a împușcat cu o armă între ureche și maxilar. Nu am mai auzit nimic, am început să sângerez și am plecat. Părea surprins că încă stau în picioare. S-a urcat în mașina lui și a încercat să mă urmărească, dar am reușit să fug în parc. O femeie care s-a întâmplat să treacă pe lângă mine și m-a văzut sângerând a sunat la 911”.

 

„Sunt convins că a vrut să mă omoare”

 

Românul a fost internat cu o gaură în maxilar. „A trebuit să mănânc alimente lichide sau moi, cum ar fi piureul, timp de o lună și jumătate. Astăzi mai am o cicatrice și toată partea stângă a feței este amorțită. Când zâmbesc, gura îmi e strâmbă. Dar mă bucur că sunt încă în viață. Se pare că Dumnezeu mă iubește. Pentru că sunt convins că a vrut să mă omoare. Dacă ar fi avut intenția de a mă speria, ar fi putut la fel de bine să mă fi împușcat în genunchi. El s-a gândit la acel plan de crimă de îndată ce a auzit de relație. De aceea îmi este atât de teamă că va fi eliberat în curând. Sper că instanțele belgiene vor vedea asta”

„Pot să înțeleg dacă va fi eliberat după câțiva ani, dar nu după câteva luni. Pentru că, odată eliberat, sunt convins că va termina treaba. Atunci nu voi putea niciodată să ies pe stradă sau să merg la muncă fără să mă uit în urmă cu frică. Deja îmi tremură mâinile doar când mă gândesc la asta, încă am coșmaruri, iau somnifere și pastile pentru durere. Tot ce-i cer este să plătească pentru ceea ce a făcut. Pentru că este periculos. Așa cum aș plăti și eu dacă aș face așa ceva. Uneori am impresia că sunt mai puțin ajutat sau crezut pentru că sunt român și nu vorbesc olandeză. În timp ce eu sunt aici doar să lucrez, pentru fiica mea și familia mea din România, nu să fur sau altceva. Plătesc taxe la fel ca toți ceilalți. Familia mea nu știe ce s-a întâmplat cu mine, nu vreau să-i îngrijorez”, a mai povestit românul.

Din închisoare, românul a fost deja întrebat de către făptuitor câte despăgubiri ar dori. „De parcă dând bani totul poate fi șters cu un burete”, spune nemulțumit. „Judecătorul va decide cât de multă despăgubire am dreptul, dar acum vreau doar să mă simt în siguranță și să-mi recuperez viața”.

 

„Victima nu trebuie să se teamă că va lovi din nou”

 

Avocatul Thomas Vandemeulebroucke îl liniștește pe român în numele lui Kevin H. „Detenția lui a fost prelungită pentru două luni”, explică el. „Deocamdată nu am insistat pentru eliberarea lui. Încă aștept raportul psihiatric. Victima nu trebuie să se teamă că va lovi din nou. Nu a intenționat niciodată să-l omoare. Dacă ar fi fost, ar fi tras de mai multe ori. Apropo, nu s-a întâmplat cu o armă adevărată, ci cu un pistol de alarmă transformat care a fost deja recuperat la instrucțiunile clientului meu. Apropo, este clar că femeia a ademenit românul în toată această poveste. După incident, ea l-a contactat pe Kevin și o să-l viziteze chiar în închisoare”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel