Belgia. Patru români, furturi cu „o rochie specială”. Cum acționa banda în supermarketuri pentru a lua gratis mâncare și cosmetice

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
politia_belgia
politia_belgia

Poliția Mechelen-Willebroek, Belgia, a arestat patru români. Ei sunt suspectați de o serie de furturi. Cei patru au fost arestați după ce unul dintre ei a fost oprit de către vânzător. Românca avea o rochie specială pentru a putea fura mai ușor produsele.

Furturile și arestarea au avut loc la începutul acestei săptămâni, dar abia astăzi poliția a făcut cazul cunoscut printr-un comunicat de presă. O româncă, în vârstă de 37 de ani, a fost observată în timpul unui furt într-un supermarket din Mechelen-Nord din Belgia. „După ce un membru al personalului a reușit să o oprească, am dus-o pe femeie la secția de poliție”, spune Dirk Van de Sande, din cadrul poliției locale Mechelen-Willebroek. „În timpul investigației noastre ulterioare, o mașină cu numere franceze a atras atenția colegilor noștri”.

Belgia. Jaf ca-n filme la un magazin de bijuterii: Șase români, condamnați

Un român a urcat în vehicul după ce a lăsat-o pe femeia de 37 de ani la supermarket și a mers să ia un alt bărbat și o femeie de pe strada Liersesteenweg. În acel moment, poliția a decis să urmărească autoturismul. Având în vedere acțiunile suspecte, pe E19, mașina a fost oprită. Pe lângă un român, în vârstă de 38 de ani, în mașină se mai aflau un al doilea conațional, în vârstă de 38 de ani, și o femeie, în vârstă de 35 de ani. Toți trei sunt de origine română. Aceste trei persoane au fost duse și la secția de poliție pentru audieri. 

„Am descoperit acolo că una dintre femei purta o rochie cu buzunare în interior pentru depozitarea bunurilor”, continuă Van de Sande. „O altă persoană era în posesia a aproximativ 1.520 de euro în numerar”.

 

Românii erau deja în atenția Poliției

 

Cei patru români sunt cunoscuți deja autorităților. Atât banii, cât și rochia au fost ridicate de polițiști ca probe. Cei trei ocupanți ai vehiculului, precum și femeia de 37 de ani care fusese arestată anterior în supermarketul de-a lungul Eikenstraat au fost duși cu toții în fața judecătorului de instrucție. Magistratul a decis să-i aresteze.

Belgia. Trei bodyguarzi români, condamnați după ce au bătut doi studenți într-un hotel. Judecătorul i-a pus la punct

„Cei patru au rămas ilegal în țara noastră și sunt incontestabil cunoscuți”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției. „În mașină a fost găsit și un lot mare de bunuri furate. Aceasta a inclus alimente și produse cosmetice”

Conform anchetatorilor, mărfurile provin de la supermarketurile Albert Heijn, Lidl, Carrefour, Action și Minimix. Marfa are o valoare totală de 1.025 de euro. „Bunurile ar putea fi acum returnate magazinelor implicate”, conchide Van de Sande. „Ancheta continuă”.

Această investigație ulterioară va trebui acum să arate dacă cei patru suspecți români au dat lovituri și înainte să fie prinși.

 

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel