Belgia. Român, acuzat că a ucis un moldovean după o petrecere. Un al doilea suspect, căutat de Poliție: „A fugit cu o dubă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Belgia. Român, acuzat că a ucis un moldovean după o petrecere. Un al doilea suspect, căutat de Poliție: „A fugit cu o dubă”
Belgia. Român, acuzat că a ucis un moldovean după o petrecere. Un al doilea suspect, căutat de Poliție: „A fugit cu o dubă”

Poliția investighează o moarte suspectă în Zellik, provincia Brabantul Flandez din Belgia. Acolo, duminică seara, un moldovean, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit mort în casa scărilor unui bloc de locuințe, cu o rană la gât.

Duminică seara, poliția a fost chemată în Zellik din Belgia. La fața locului, victima, un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova, a fost găsită în casa scărilor unei mici clădiri. Avea o rană înjunghiată la gât și era deja mort.

„Potrivit martorilor din clădire, trei persoane care nu locuiesc acolo s-au certat. Victima a fost înjunghiată până la moarte. Se spune că una dintre persoane ar fi fugit, al doilea era încă la fața locului și a fost arestat de polițiști. Este vorba despre un tânăr de 21 de ani, de naționalitate română, care nu are reședință permanentă în Belgia”, a declarat Carol Vercarre de la Parchetul din Halle-Vilvoorde.

 

Românul va fi audiat

 

Parchetul a solicitat să se prezinte la fața locului laboratorului judiciar și a unui medic în drept și a solicitat un judecător de instrucție pentru omor din culpă. 

Românul de 21 de ani a fost arestat și acuzat de omor din culpă, iar cel de-al doilea suspect, încă necunoscut, este căutat.

„În cursul nopții, scena a fost abandonată. Victimei i se va face autopsie, suspectul va fi audiat, după care judecătorul de instrucție va decide dacă va fi plasat sub mandat de arestare”, a precizat parchetul.

 

„Un bărbat a plecat cu o dubă în fugă”

 

Potrivit unor martori, acolo s-ar fi desfășurat o petrecere cu peste 20 de persoane. 

„A început cu un bărbat care a plecat cu o dubă în fugă. Din felul în care a plecat îți poți da seama că ceva trebuie să fie în neregulă. Știu că a fost o femeie însărcinată acolo, așa că m-am gândit că trebuie să fie în travaliu. Era o dubă pe care o vedem des aici în zonă. Una gri cu inscripții roșii franceze. Aproximativ zece minute mai târziu, a sosit brusc o ambulanță, urmată de poliție”, povestește un vecin.

Clădirea este împărțită în mai multe apartamente în care locuiesc preponderent români. Atât bărbați mai tineri, cât și mai în vârstă, dar și o familie cu copii. Au puține contacte cu cartierul, în principal pentru că majoritatea nu vorbesc limba. „În trecut, aici locuiau în principal oameni de origine africană, dar clădirea a fost cumpărată de cineva care, credem noi, își găzduiește muncitorii acolo”, mai spun vecinii.

Nu este clar câți oameni locuiesc acolo. „Dimineața îi vedem uneori stând în fața clădirii și sunt luați de o dubă pentru a merge la serviciu. Și noaptea mai stau pe stradă și beau alcool”, mai susțin vecinii.

Parchetul spune, pe baza declaraţiilor martorilor, că cele trei persoane implicate în incident nu locuiesc în clădirea propriu-zisă. „Dar cei trei s-au certat între ei”, continuă Parchetul.

 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel