Belgia. Româncă adoptată, moarte tragică din cauza abuzurilor. Un fost bodyguard pentru familia regală a răzbunat-o și i-a ucis tatăl adoptiv

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Draga, o tânără româncă adoptată de un belgian, s-a sinucis în anul 2019 din cauza abuzurilor suferite. Iubitul româncei, un fost agent al gărzii de corp regale, se pare că i-a ucis tatăl adoptiv, iar procesul va începe la Leuven, Flandra, Belgia.

Procesul fostului agent Peter Willems, în vârstă de 48 de ani, va începe în data de 2 mai, la Leuven. Fosta gardă de corp a familiei regale este judecat pentru uciderea socrului său Erik Van Puymbroeck, în vârstă de 64 de ani. Potrivit rechizitoriului, bărbatul a fost ucis acum aproape doi ani pe aleea sa din Tielt-Winge, provincia Brabantul Flamand, în Flandra din Belgia.

Anchetatorii au strâns toate probele și susțin că Peter Willems l-a vizitat acasă pe fostul socru, Erik Van Puymbroeck, „pentru a-i da o lecție omului”. Belgianul de 64 de ani avea o fiică româncă adoptată, Draga Van Puymbroeck, care a fost partenera lui Willems până când aceasta s-a sinucis în octombrie 2019. „Acest lucru a provocat probleme în relația dintre Willems și socrul său. Infracțiunile sexuale pe care Van Puymbroeck le-a comis asupra fiicei sale românce adoptate ar fi fost motivul crimei”. Willems a susținut întotdeauna că nu-l voia pe Van Puymbroeck mort, „dar situația ar fi scăpat de sub control”.

 

Inculpatul a lucrat câțiva ani ca bodyguard pentru familia regală

 

În procesul de la Leuven se va explica totul timp de cinci zile. 

Juriul va fi format în data de 27 aprilie. Peter Willems își continuă arestul preventiv la domiciliu cu o brățară la gleznă. Conform ancheatorilor, Peter Willems a fost activ în poliția federală timp de aproape 20 de ani, dintre care câțiva ani ca bodyguard pentru familia regală. 

 

Peter Willems ar putea avea de-a face și cu moartea lui Draga

 

Eric Van Puymbrouck a fost găsit mort pe 13 mai 2020 de către co-rezidentul său pe aleea casei sale. O autopsie a relevat că bărbatul a fost ucis violent: a fost rănit la gât. Parchetul a solicitat unui judecător de instrucție să efectueze o anchetă pentru omor.

Ancheta a bătut pasul pe loc luni de zile, când brusc, la începutul lunii august 2020, s-a început o căutare pe scară largă a criminalului. În data de 14 august, poliția federală a efectuat trei percheziții domiciliare la adrese din Tienen și Sint-Truiden, unde suspectul locuia. Peter Willems a fost arestat în acea zi la Sint-Truiden și adus în fața judecătorului de instrucție pe 16 august. Apoi l-a arestat sub suspiciunea de crimă. 

Peter a avut o relație cu fiica adoptivă a victimei care era româncă. Se spune că românca s-a sinucis în anul 2019 și a urmat o investigație majoră asupra circumstanțelor morții ei. Câteva luni mai târziu, tatăl ei adoptiv a fost ucis. Ancheta ar trebui să aducă claritate, dar procurorii nu au oferit prea multe informații publice cu privire la subiect. Presa din Belgia lansase atunci informații potrivit cărora Peter Willems ar putea avea de-a face și cu moartea lui Draga. Procurorul nu a vrut să spună dacă va fi redeschisă ancheta cu privire la moartea ei.

Peter Willems era cunoscut în Tienen. În 2017 a deschis restaurantul The Gatsby pe Heldensquare cu o fostă iubită, Ingrid H.. O schimbare în carieră după ce a activat în poliție timp de 20 de ani. După falimentul restaurantului său și ruperea relației cu Ingrid H., a început o relație cu Draga.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel