Băiețel român de 2 ani, diagnosticat cu o malformație rară, operație în premieră la Oradea

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Premieră medicală la Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. A fost operat un băiețel de 2 ani diagnosticat cu o malformație rară.

O echipă de medici specialiști condusă de prof. univ. dr. Gheorghe Bumbu, cu participarea medicului român Mircea Ardelean, din cadrul Spitalului Leitender Oberarzt, Uniklinikum Salzburg, Landeskrankenhaus, au operat la Oradea un băiețel în vârstă de 2 ani care a fost diagnosticat cu o malformație rară.

Spitalul Municipal din Oradea găzduiește simpozionul online „Malformaţiile urologice şi infecţiile urinare la copil. Indicaţii terapeutice actuale”, pentru creşterea performanţei medicilor.

„Conferința se desfășoară pe parcursul a două zile și se adresează copiilor cu malformații congenitale în sfera urologică. Evenimentul este organizat de către Spitalul Municipal din Oradea împreună cu Spitalul Județean prin Clinica de Urologie condusă de prof. dr. Gheorghe Bumbu, căruia îi mulțumesc pentru suport. Totodată, ne bucurăm de prezența specială a medicului Mircea Ardelean din Salzburg, care va contribui la creșterea performanței medicilor noștri în vederea aprofundării unor operații de mare dificultate. Sunt operați copii din toate categoriile sociale, inclusiv o fetiță instituționalizată. Pot să garantez comunității orădene, bihorene și nu numai, performanță la Spitalul Municipal. Este o preocupare constantă a noastră”, a declarat Laurențiu Chiană, managerul Spitalului Municipal din Oradea, citat de Mediafax.

Pe parcursul celor două zile au loc mai multe intervenții chirurgicale, printre care și una în premieră, a cărei complexitate este una deosebită, fiind transmisă online specialiştilor care s-au înscris la simpozion.

„Programul celor două zile cuprinde o serie de intervenții chirurgicale, între care una este o premieră: o operație pentru epispadias, o malformație a uretrei la băieți, operație care în spitalul nostru nu s-a mai efectuat. Ca să poţi să efectuezi o astfel de operaţie îţi trebuie multă practică. Trebuie să stai lângă cineva care ştie, cum este, de exemplu, dr. Mircia Ardelean. El operează curent aşa ceva. Este un început pentru noi”, a precizat dr. Daniel Băloiu, şeful secţiei de Chirurgie şi Ortopedie pediatrică din Spitalul Municipal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel