„Aveți nevoie de ceva?” Așa începe o adevărată telenovelă în Italia: Protagoniștii, un cuplu de români și-un pensionar. Ani grei de închisoare

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Aveți nevoie de ceva?” Așa începe o adevărată telenovelă în Italia: Protagoniștii, un cuplu de români și-un pensionar. Ani grei de închisoare
„Aveți nevoie de ceva?” Așa începe o adevărată telenovelă în Italia: Protagoniștii, un cuplu de români și-un pensionar. Ani grei de închisoare

Un cuplu de români a fost condamnat la 12 ani de închisoare după ce au fost găsiți vinovați că au extorcat un pensionar, în vârstă de 85 de ani, în Ancona, regiunea Marche din Italia.

Totul a început după ce românii l-au văzut singur, la piață, și așa l-ar fi ademenit să scoată bani de la el. Pensionarul devenise un fel de bancomat pentru cuplul de români care, atunci când a refuzat să le mai dea bani, l-ar fi amenințat.

Cuplul a ajuns în judecată pentru extorcare și ieri a fost condamnat de colegiul penal, prezidat de judecătorul Francesca Grassi, la peste 12 ani de închisoare în total. Românca a primit șase ani și șase luni, iar românul a fost condamnat la șase ani.

Italia. Îngrijitoare româncă, acuzată ca a furat 1.800 de euro de pe cardul bătrânului și... trei cearșafuri

 

Românca susține că este nevinovată

 

Bătrânul se afla la piața ambulantă Falconara când, în anul 2018, a fost abordat de româncă. „Aveți nevoie de ceva? Pot să vă ajut?”, s-ar fi oferit ea. Așa românca și pensionarul au devenit prieteni, iar femeia a început să-l însoțească la magazine. Pensionarul, care era văduv, i-a făcut cadouri, i-a plătit cumpărăturile și i-a dat niște sume de bani sub formă de împrumuturi. Bătrânul, după un an, a încetat să mai dea bani și așa ar fi început amenințările. 

Românca și-ar fi trimis partenerul înainte, iar bătrânul, speriat, s-a dus la carabinierii Montemarciano. Militarii au organizat o operațiune pentru a-i prinde pe cei doi români. Era în septembrie 2019 când bărbatul în vârstă și-a dat o întâlnire cu românca într-un bar din Falconara pentru a-i da banii pe care i-ar fi cerut. Afară erau carabinieri, deghizați în muncitori, cu salopete portocalii. Au urmărit fiecare mișcare și când i-au fost dați banii au oprit-o pe româncă și au arestat-o.

111 persoane, printre care și români, au prejudiciat Italia cu aproape un milion de euro

În total, cuplul de români i-ar fi luat pensionarului 3.000 de euro.

La proces, cuplul a fost apărat de avocatul Michele Carluccio care va face recurs. Din punctul lui de vedere nu a existat extorcare. Banii erau pentru prejudiciul pe care bătrânul l-ar fi făcut mașinii româncei, tăindu-i cauciucurile după ce și-a dat seama că are o relație cu un bărbat.

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel