Italia. Îngrijitoare româncă, acuzată ca a furat 1.800 de euro de pe cardul bătrânului și... trei cearșafuri

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O româncă din Italia este acuzată că a furat 1800 de euro de pe cardul bătrânului de care avea grijă. În plus, femeia este bănuită că a furat și mai multe bunuri din casa italianului, printre care și trei cearșafuri.

O româncă în vârstă de 51 de ani care a lucrat ca badantă în localitatea Sorano, provincia Grosseto, din Toscana, este acuzată că a retras 1.800 de euro de la bancomat folosind cardul bătrânului pe care l-a îngrijit. Potrivit publicației La Nazione, pe lângă bani, pensionarul susține că femeia ar mai fi furat din casă și unele obiecte.

Pensionarul a observat că lipsesc bani de pe card

 

Femeia a fost angajată ca îngrijitoare cu contract de muncă de bătrânul în vârstă de 88 de ani, care nu se mai descurca de unul singur cu treburile casnice și cu cele de îngrijire personală.

Însă după un timp, pensionarul a observat că lipsesc bani de pe card și a făcut o plângere la poliție.

Potrivit rechizitoriului, femeia a mers cu cardul bătrânului la bancomat și a scos de trei ori bani, astfel a pus în buzunarul propriu suma totală de 1.800 de euro. Ea mai este acuzată că și-a însușit și câteva obiecte din gospodăria italianului, cum ar fi trei cearșafuri, 10 litri de ulei, o motocoasă și un mixer folosit la prepararea dulciurilor.

Badanta româncă a fost pusă sub acuzare, urmând să răspundă pentru faptele sale în fața judecătorul Sergio Compagnucci.

Ea este apărată de avocata Valentina Guerriero, în cadrul procesului care va începe în martie 2023.

Vezi și:

Italia nu poate face față facturilor ridicate la energie fără intervenția UE - premierul italian

 

Italia cheltuiește aproximativ 5 miliarde de euro (5,2 miliarde de dolari) pe lună pentru a proteja firmele și familiile de prețurile ridicate la energie, a declarat joi premierul Giorgia Meloni, care s-a plâns că factura va deveni nesustenabilă fără o acțiune a UE.

"Va fi dificil, fără măsuri UE, să facem față acestor costuri", a declarat Meloni în timp ce vorbea de la distanță la reuniunea anuală a asociației municipalităților italiene (ANCI) din orașul Bergamo, din nordul țării.

Ea a vorbit în timp ce miniștrii UE din domeniul energiei se confruntau la Bruxelles cu privire la o propunere a Comisiei Europene de a limita prețul gazelor la 275 de euro pe megawatt/oră (MWh), parte a răspunsului blocului la criza energetică declanșată de războiul Rusiei în Ucraina.

Ministrul italian al energiei și mediului, Gilberto Pichetto Fratin, a declarat miercuri că planul de plafonare al Comisiei este insuficient și stabilit prea sus, riscând să alimenteze speculațiile cu privire la prețuri în loc să le limiteze. 

 

-----------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel