111 persoane, printre care și români, au prejudiciat Italia cu aproape un milion de euro

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

111 suspecți, printre care și români, din Vibonese, Italia, sunt acuzați că au primit venitul de cetățenie în mod ilegal, prejudiciul cauzat fiind de 850.000 de euro. 

111 persoane sunt destinatarii unui ordin de sechestru preventiv dispus de judecătorul de cercetare preliminară din Vibo Valentia, la cererea Parchetului condus de Camillo Falvo. Este vorba de diverse sume pe care subiecții implicați în anchetă le-ar fi primit profitând de ajutorul Venitului de Cetățenie fără a avea dreptul la aceasta. 

Suspecții sunt marea majoritate de naționalitate străină: marocană, siriană, nigeriană, română, somaleză, chiar și unii din Filipine sau Guineea, Camerun, Mali, Bulgaria, Siria, Pakistan, Gambia, Sierra Leone, Ucraina și Argentina. Prejudiciul este uriaș: de la 500 la 23.000 de euro de persoană, pentru un total de 858.000 de euro.

 

Declarații false

 

Concluziile anchetei Guardia di Finanza au dezvăluit că suspecții „au făcut o cerere pentru venitul de cetățenie declarând în mod fals că dețin cerințele ajutorului acordat”.

De asemenea, cei 111 ar fi „declarat în mod fals că locuiesc în unele municipii din zona Vibonese (Maierato, Gerocarne, San Gregorio, Vibo, Soriano, Mileto, Rombiolo, Pizzoni, Filandari, Nicotera), ei locuind în schimb în altă parte, primind astfel sumele necuvenite”.

 

Vezi și

 

Venitul de cetățenie din Italia. 800.000 de beneficiari nu vor mai primi acest ajutor din 2023: „Unii sunt alergici la muncă”

 

Venitul de cetățenie din Italia, cine îl va pierde? Se va putea lucra ca muncitor sezonier fără a renunța la subvenție? Din 2023, aproximativ 800.000 de beneficiari nu vor mai primi venitul de cetățenie. Află la StiriDiaspora.ro noile condiții de obținere a venitului de cetățenie și cine va mai putea beneficia de acest ajutor.

Conform Ilmessaggero.it, cei care nu sunt în stare de muncă vor primi în continuare venitul de cetățenie cu aceleași sume pentru tot anul viitor, după care vor fi transferați la bordul noului ajutor pe care Guvernul Meloni a anunțat că îl va pune în aplicare. Asftel, persoanele apte de muncă vor putea beneficia de acest program maximum opt luni, iar de la 1 ianuarie 2024 se va renunţa la program. Persoanele angajate vor fi acoperite pentru maximum opt luni în anul 2023, cu condiția să urmeze un curs de formare sau recalificare profesională de șase luni și să nu refuze nicio ofertă de muncă.

„Primul refuz, iar venitul de cetățenie se retrage”, a spus premierul Giorgia Meloni.

De asemenea, se vor intensifica și verificările asupra destinatarilor și asupra ofertelor de muncă care ajung la subvenționați, care „de prea mult timp nu au fost urmărite”, potrivit sursei citate. Un defect instituțional de care au profitat „cetățenii alergici la muncă” și au obținut veniturile în mod ilegal.

Citește continuarea AICI...

 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG   

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N   

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel