Austria a atins vârful celui de-al şaselea val pandemic, cu o creştere accentuată a spitalizărilor

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Austria a înregistrat în ultimele 24 de ore 39.410 de cazuri noi de COVID-19, al doilea bilanţ zilnic ca importanţă de la începutul pandemiei, în condiţiile în care experţii din domeniul medical cred că această ţară a intrat deja în faza de vârf a celui de-al şaselea val pandemic, într-o perioadă în care spitalizările au atins cote ridicate de la jumătatea lunii decembrie, relatează EFE.

În prezent, 1.697 de persoane sunt internate în spitalele austriece din cauza COVID-19, reprezentând cu 39% mai mulţi pacienţi decât în urmă cu o săptămână, când Austria a atins numărul maxim de contagieri zilnice.

În pofida presiunii asupra sistemului medical, gradul de ocupare a paturilor din secţiile de terapie intensivă se menţine stabil.

Experţii estimează că Austria va atinge în această săptămână pragul maxim de cazuri zilnice de COVID-19 provocate de varianta Omicron, deşi pronosticurile ar putea să varieze din cauza apariţiei sub-variantei BA.2 a noului coronavirus, care este mai contagioasă.

Autorităţile austriece au redus valabilitatea certificatului verde de la nouă la şase luni după cea de-a doua doză de vaccin, fapt ce a determinat ca procentul populaţiei protejate împotriva COVID-19 să scadă de la 72% la 68%.

Parlamentul austriac prevede să completeze joi procesul de aprobare a legii care obligă persoanele de peste 18 ani să se vaccineze împotriva acestei boli, preconizând amenzi de până la 3.600 de euro pentru cei care refuză vaccinarea anti-COVID-19.

Marea Britanie raportează cel mai mare număr de morți COVID din ultimul an

 

Marea Britanie anunță miercuri 534 de decese cauzate de COVID, cel mai mare număr din ultimul an.

Marea Britanie a raportat 534 de decese asociate COVID-19, cea mai mare cifră zilnică de la sfârșitul lunii februarie 2021, scrie Reuters.

Cifrele nu includ cazurile, testele și decesele din Scoția din cauza unei „probleme tehnice" a Public Health Scotland, iar acestea vor fi „adăugate la o actualizare viitoare", conform Sky News.

Datele de miercuri sugerează că virusul face ravagii printre copiii de vârstă școlară primară.

Cifra zilnică este cea mai mare de la 23 februarie anul trecut, când numărul deceselor era de 548.

88.085 de cazuri noi au fost, de asemenea, înregistrate în ultimele 24 de ore, față de 112.458 raportate marți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel