Asistentă româncă revenită din Italia înrolată în lupta împotriva COVID-19 și în Republica Moldova: „Cum să-mi fie teamă?“

Cei 15 medici și asistenți români, care timp de două săptămâni i-au ajutat pe medicii de la un spital din Lombardia la tratarea pacienților infectați cu coronavirus s-au întors în România pe 25 aprilie. Maria, asistent SMURD, a decis să plece și Republica Moldova, pentru a da ajutor în tratarea bolnavilor.

La începutul lunii aprilie, Maria se îmbarca în avionul cu destinația Italia. Se oferise voluntar în echipa medicală românească trimisă să ajute la salvarea persoanelor infectate cu coronavirus.

Cu 21 de ani de experiență în domeniul medicinii de urgență, fiind unul dintre cei mai buni asistenți medicali din cadrul SMURD, și-a spus că nimic nu o mai poate impresiona, însă primul contact cu spitalul unde a fost repartizată a fost unul teribil.

„Știam că pacienții sunt în stare foarte gravă, dar mi-am dat seama de nivelul tragediei abia când am pășit în saloane. Erau zeci de persoane care respirau doar cu ajutorul aparaturii medicale. Mulți dintre ei nu puteau vorbi, dar vedeam în privirea lor acel strigăt după ajutor care spunea: VREAU SĂ TRĂIESC!“, spunea Maria.

Au urmat 18 zile de foc, multe dintre ele petrecute în totalitate în spital, pentru că foarte mulți pacienți erau în stare critică și orice secundă conta.

Moldova are nevoie de ajutor

 

Într-un final, echipa medicală românească s-a întors în efectiv complet și sănătos în România.

A doua zi după ce au ajuns în țară au fost anunțați că Moldova are nevoie de ajutor.
„Eu merg“, a zis imediat Maria. „Vreau să merg în Moldova, pentru că Moldova e acasă! Dar nu să mă odihnesc, ci să-mi ajut frații“ a spus  cadrul medical.

La câteva ore după anunț, echipa medicală românească era gata de îmbarcare spre Cahul, Republica Moldova, unde alți bolnavi, așteptau îngrijirea de care aveau atâta nevoie.

Maria, acest înger salvator, mereu cu zâmbetul pe buze, a fost printre primii care s-au urcat în avion.
 Întrebată dacă âi este teamă, a a răspuns: „Teamă? Deviza noastră este “Cu viața mea apăr viața”. Cum să-mi fie teamă?“

„Ea este Maria, o femeie extraordinară, pe care o veți găsi mereu optimistă și gata să sară în ajutor, așa cum sunt de fapt toți Salvatorii noștri, în ciuda dramelor pe care le trăiesc și pe care le poartă doar în sufletele lor!“, este mesajul MAI, publicat pe pagina proprie de Facebook.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

24 mai 2020, 19:20 in Știri
Horoscop, luni, 25 mai 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.24
YesMy