Aproape 100 de medici au făcut scut în jurul șefei de la oncologie care lua mită de la bolnavii de cancer

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Cazul doctoritei care luat mită de la pacienții bolnavi de cancer a uimit pe toată lumea
Cazul doctoritei care luat mită de la pacienții bolnavi de cancer a uimit pe toată lumea

Aproape 100 de medici au semnat o scrisoare de susținere pentru Anca Dumitrovici Ababneh, șefa secției de oncologie de la Spitalul Județean Suceava, după ce a fost reținută de poliție pentru că a fost prinsă în flagrant în timp ce primea mită de la un pacient.

Cazul doctoriței de la Suceava care lua mită de la pacienții bolnavi de cancer a oripilat opinia publică. Șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava este cercetată penal pentru luare de mită în formă continuată, fiind plasată în arest la domiciliu. Anca Dumitrovici Ababneh câștiga circa 3.500 de euro de la spital și încă 1.500 de euro de la două clinici private.

Potrivit publicației Monitorul de Suceava, scrisoarea de susținere a fost semnata de 95 dintre cei 252 de medici din spital, documentul fiind depus la dosar.

În scrisoarea respectivă se arată că “eventualele daruri din partea pacienților, dacă într-adevăr acestea există, ar putea reprezenta doar un mic gest de recunoștință din partea acestora, luând în considerare efortul și seriozitatea depuse în salvarea vieților lor. Nu credem că poate fi vorba de luare de mită sau primire de foloase necuvenite”.

Cum au motivat magistrații decizia de plasare în arest la domiciliu 

 

”Măsura arestării preventive este excesivă, scopul măsurii preventive, respectiv buna desfășurare a procesului penal și prevenirea săvârșirii săvârșirii de noi infracțiuni, putând fi atins prin luarea față de inculpată a măsurii preventive a arestării la domiciliu.

Analizând, judecătorii de drepturi și libertăți apreciază că vârsta inculpatei (39 de ani), persoana acesteia (care este cunoscută, conform înscrisurilor depuse la dosar, ca o persoană cu un înalt grad de pregătire profesională -doctor în științe medicale, și ca un coleg apreciat în mediul profesional), faptul că aceasta este mama unui copil în vârstă de 4 ani care este afectat de dispariția figurii materne (conform raportului psihologic depus la dosar) și pentru care privarea de prezența mamei pentru o perioadă semnificativă de timp poate produce consecințe asupra dezvoltării psihologice și emoționale, justifică plasarea acesteia în arest la domiciliu”, se arată în motivarea prin care s-a înlocuit măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel