Alexandru Rafila spune când se termină al treilea val al pandemiei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
rafila_alexnandru_OMS
rafila_alexnandru_OMS

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, spune că cel de-al treilea val al pandemiei va trece când numărul bolnavilor din terapie intensivă va scădea. Totodată, Rafila crede că până în august vor fi vaccinați 5 milioane de români.

Alexandru Rafila a spus, joi seară, la „Marius Tucă Show” de la Aleph News, întrebat când va trece al treilea val, că au trecut deja trei săptămâni din cele șase pe care le prognozase, iar numărul de cazuri noi este tot mai mic în fiecare zi.

„Am ajuns de la 6.000 la 3 - 4.000 de cazuri pe zi, e un lucru bun, dar să vedem când lucrul acesta se va reflecta și în scăderea numărului de pacienți internați, mai ales la terapie intensivă. Atunci putem să spunem că am trecut de valul trei”, a afirmat Rafila.

În ce privește o declarație anterioară, potrivit căreia 1 august este o dată bună pentru vacanțe, Rafila a afirmat că vrea să spună tuturor să avem vacanțe liniștite, sigure, fără restricții de transport: „e o dată bună pentru să ne vaccinăm până în 1 august”.

Până la acea dată, însă, nu poate fi atinsă ținta de 10 milioane de vaccinați, 5 milioane fiind o cifră rezonabilă, cu condiția ca de mâine să înceapă o campanie eficientă, scrie Mediafax.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel