Adunarea Mondială a Sănătații, cea mai așteptată ediție

Ecaterina Dumitrescu |
Data publicării:

Între cu 24 mai și 1 iunie, la Geneva, are loc Adunarea Mondială a Sănătății. Anul acesta adunarea are loc fizic și reunește delegațiile celor 194 de state membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). Reuniunea de anul acesta trebuie să stabilească viitoarele politici, face numiri și revizuiește bugetul OMS.

Ediția din acest an poate fi cea mai așteptată, întrucât conflictul recent privind accesul la vaccinuri a pus lumea în curs de dezvoltare împotriva lumii dezvoltate, dar și statele occidentale unul împotriva celuilalt.

Cu câteva săptămâni înainte de începerea AMS, un reprezentant SUA pentru comerț exterior anunța sprijinul Washingtonului pentru o scutire temporară de protecția a proprietății intelectuale a vaccinurilor COVID-19, anunță swissinfo.ch. Anunțul a luat prin surprindere Europa, și mai ales Elveția și renumitul său sector farmaceutic, care nu este dispusă să renunțe la protecția brevetelor.

OMS, dar și China au fost criticate pentru că nu au acționat suficient de rapid pentru a gestiona criza de COVID-19 atunci când a apărut pentru prima dată în orașul chinez Wuhan, la sfârșitul anului 2019.

Un motiv pentru răspunsul slab internațional la COVID-19 a fost acela că guvernele nu și-au îndeplinit angajamentele față de Regulamentele internaționale de sănătate, concepute în mod explicit în 2005.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel