„2.000 de cazuri Covid pe zi“: Avertismentul medicilor după explozia de infectări

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

România ar putea ajunge, în curând, la 2.000 de infectări pe zi. Medicii spun că urmează două săptămâni de foc și că, dacă românii nu vor respectă măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, riscăm să avem o toamnă foarte grea.

„2.000 de cazuri va determina un procent semnificativ de oameni care vor avea nevoie de Terapie Intensivă. Trebuie să privim spre pacienții cu forme severe", a declarat, într-o intervenție la Realitatea PLUS, Radu Țincu, medic primar AȚI la Spitalul Floreasca. 

„În ultima perioada, am asistat la transportul pe cale aeriană a unor pacienți pentru a fi tratați în altă localitate. Această presiune va crește", a explicat medicul.

Întrebat dacă cifra de 2.000 va însemna intrarea în situație de urgență din nou, Radu Țincu a replicat: "Nu neapărat. Situație de urgență va fi atunci când vom avea o creștere substanțială la nivel național. Dar, când vorbim despre localități, e singură modalitate de a controla focarele. Oamenii trebuie să înțeleagă că măsură carantinării e menită să protejeze zona și să supravegheze din punct de vedere medical acele persoane care locuiesc în zona respectivă“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel