Ziua Iei, sărbătorită de românii din Londra - FOTO

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Românii din Londra au sărbătorit și ieri ziua Iei, în cadrul unui târg de produse tradiționale organizat în Harrow.

Ziua Iei a fost sărbătorită de românii din Londra în Harrow, în cadrul unui Târg de produse tradiționale. Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a publicat pe pagina oficială de Facebook mai multe fotografii de la acest eveniment. 

"ZiuaIei a fost sărbătorită și astăzi de românii din Londra în cadrul unui Târg de produse tradiționale organizat în Harrow, una dintre zonele din capitala britanică în care comunitatea românească are o prezență numeroasă.

Evenimentul a fost onorat de prezența oficialilor locali din Harrow - primarul Cllr Janet Mote - Mayor of Harrow, și Brent - Cllr Muhammed Butt - Liderul Consiliului Local, Krupesh Hirani - Membru al Adunarii din Londra pentru Harrow & Brent, alături de alți consilieri locali, participarea acestora confirmând sprijinul față de comunitatea românească și excelenta relație cu mediul asociativ românesc din zonă - fapt subliniat și de reprezentanții Ambasadei României la Londra invitați la eveniment.

Târgul de produse românești a fost organizat de asociația ROconect cu sprijinul Consiliului Local Harrow din Londra/Harrow Council", este mesajul postat de Ambasadă.

FOTO

ziua-iei-sarbatorita-romanii-din-londra-1

ziua-iei-sarbatorita-romanii-din-londra-2

ziua-iei-sarbatorita-romanii-din-londra-3

ziua-iei-sarbatorita-romanii-din-londra-4

ziua-iei-sarbatorita-romanii-din-londra-5

Ziua internațională a iei, sărbătorită și la Paris: paradă românească și degustare de mâncare tradițională

 

O paradă a costumului popular românesc marca „Flori de Ie” va avea loc, pe 24 iunie, la Palatul Behague, reședința Ambasadei României din Franța, în cadrul Festivalului „RomânIA Autentică”.

20 de femei de succes din România și Franța, cu vârste cuprinse între 25 și 70 de ani, din domeniul afacerilor, diplomației și culturii, vor defila atât în costume tradiţionale, cât şi în creaţii recente ale casei Flori de Ie, pentru a celebra Ziua Iei. la manifestare va participa și grupul „Duo ConTe”, format din violoniștii români Ingrid și Bogdan Nicola, iar publicul va putea degusta produse culinare românești.

„Flori de Ie își dorește o prezență puternică a valorilor românești. După Havana, Londra, New York, Abu Dhabi, Viena, Bari, Shanghai, Bergamo, Dubai, Tokyo, Copenhaga și Ankara, Parisul se bucură iar de frumusețea iei și a portului tradițional românesc, de data aceasta sub marca RomânIa Autentică. Am viziunea iei românești ca emblemă a succesului, a antreprenoriatului, a mândriei de a-ți purta sufletul la vedere, în orice loc. Nu creăm pret-a-porter sau high couture, scriem femeia de succes a acestor vremuri”, a declarat Cristina Chiriac, fondatoarea mărcii „Flori de ie”, iniţiatoarea festivalului RomânIA Autentică și preşedinta CONAF.

Ziua iei se sărbătorește la 24 iunie

 

Ziua Iei este sărbătorită în fiecare an la 24 iunie, odată cu sărbătoarea de Sânziene. La 21 iunie 2022, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea zilei de 24 iunie ca „Ziua Iei”.

Colecția Flori de Ie, cu peste 150 de costume reprezentative ale patrimoniului etnografic din toate regiunile României, este considerată una din cele mai importante din România. Scopul proiectului „RomânIA Autentică” este acela de a dezvolta și a readuce în lumină în lume cultura, arta și valorile tradiționale românești, prin manifestări ce au în centru portul tradiţional, folclorul muzical şi coregrafic, meşteşugurile şi gastronomia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel