Zece persoane, care stăteau la coadă după pâine, în Cernihov, ucise de un obuz. Localități de lângă Odesa, bombardate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Zece persoane, care stăteau la coadă după pâine, în Cernihov, ucise de un obuz. Localități de lângă Odesa, bombardate
Zece persoane, care stăteau la coadă după pâine, în Cernihov, ucise de un obuz. Localități de lângă Odesa, bombardate

Este a 21-a zi de război în Ucraina. În orașul Mariupol, trupele ruse țin ostatici 400 de medici și pacienți, spune primarul localității. Între timp, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a cerut din nou ajutorul aliaților occidentali și i-a mulțumit lui Joe Biden pentru suportul de 13 miliarde de dolari al Statelor Unite.

Conform forțelor armate ale Ucrainei, navele de război rusești din Marea Neagră au bombardat coasta ucraineană în zone din apropierea orașului Odesa. Localitățile Lebedivka, Sanzheika, Zatoka și Bilenke, care se află toate la aproximativ 30 de kilometri sud de orașul-port, au fost bombardate în ultimele 24 de ore.

Cel puțin 10 persoane au murit, după ce un obuz a căzut peste un grup de oameni care stăteau la o coadă pentru pâine. Videoclipul geolocalizat de CNN a confirmat că un obuz sau o rachetă a lovit miercuri dimineață un grup de oameni care se aflau la coadă pentru pâine în orașul Cernihov, din nordul Ucrainei.

Un reporter local a spus că cel puțin 10 persoane au fost ucise. CNN nu poate verifica independent numărul victimelor. În videoclip se pot vedea ceea ce par a fi corpuri fără viață întinse pe pământ, dar imaginile sunt neclare, scrie Digi24.

  

Primarul și viceprimarul din Skadovsk ar fi fost răpiți de ruși

 

Primarul și viceprimarul orașului-port Skadovsk ar fi fost răpiți, a anunțat pe Twitter ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, scrie Guardian.

Primarul Oleksandr Yakovlev și viceprimarul Yuri Palyukh ar fi fost răpiți miercuri. Nu este prima dată când se anunță că oficiali ucraineni au fost răpiți. Din momentul începerii războiului ar mai fi fost răpiți Evhen Matveyev, primarul din Dniprorudne, și Ivan Fedorov, primarul din Melitopol. În prezent, Rusia controlează întreaga regiune Herson.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel