Primarul și viceprimarul unui oraș din Ucraina, răpiți - surse ucrainene

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme
Ucraina: Imagini din satelit arată noi acumulări de trupe rusești. Statele Unite anunță livrări suplimentare de arme

Primarul și viceprimarul orașului port Skadovsk ar fi fost răpiți miercuri, au anunțat reprezentanții Ministerului de Externe din Ucraina.

Primarul Oleksandr Yakovlyev și viceprimarul Yurii Palyukh ar fi fost răpiți miercuri, susține ministerul ucrainean, potrivit Sky News.

Skadovsk este un oraș port la Marea Neagră din regiunea Herson.

Nu este prima dată când se anunță că oficiali ucraineni au fost răpiți. Din momentul începerii războiului, Yevheniy Matvieyev, primarul orașului Dniprorudne, și Ivan Fedorov, primarul din Melitopol, ar fi fost răpiți.

 

Armata rusă afirmă că deţine în totalitate controlul în provincia Herson, din sudul Ucrainei

 

Armata rusă a dat asigurări marţi că şi-a extins controlul asupra întregii provincii Herson, din sudul Ucrainei, a informat Ministerul Apărării de la Moscova, transmite EFE.

"Forţele armate ale Federaţiei Ruse au controlul întregului teritoriu al provinciei Herson", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării rus, generalul Igor Konaşenkov, citat de agenţia rusă Sputnik (site de propagandă rusesc - n.r.).

Konaşenkov a făcut un bilanţ preliminar al "operaţiunii militare speciale" împotriva Ucrainei, lansată la 24 februarie. Astfel, oficialul rus a declarat că "au fost distruse 156 de aparate de zbor fără pilot, 1.306 vehicule de luptă şi blindate, 127 lansatoare de rachete, 471 sisteme de artilerie şi mortiere, precum şi patru vehicule militare".

Armata rusă mai susţine că a neutralizat în ultimele ore 13 drone, inclusiv şase din modelul turc Bayraktar TB2, un avion de luptă de tip Su-24, un Su-25 şi un elicopter Mi-8.

Totodată, armata rusă a anunţat că a distrus în cursul bombardamentelor 136 de obiective militare în Ucraina, printre care şase posturi de comandă şi centre de comunicaţii, patru sisteme de rachete antiaeriene, patru depozite de muniţii, mai multe radare şi 72 de depozite de armament.

Datele nu au putut fi verificate din surse independente. 

 

Șapte morţi în bombardamentele ruseşti asupra regiunii Harkov, din nord-estul Ucrainei

 

Cel puţin şapte persoane au murit în timpul bombardamentelor ruseşti din ultimele ore asupra regiunii Harkov, din nord-estul Ucrainei, una dintre cele mai afectate de atacuri de când Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie, transmite marţi EFE.

Trei persoane au fost scoase în viaţă de sub dărâmături, potrivit agenţiei Ukrinform.

„Operaţiunile de salvare continuă în cartierele rezidenţiale Kîivski, Şevcenkivski şi Novobavarski, din oraşul Harkov, precum şi în localitatea Izium, din aceeaşi regiune”, a informat pe Facebook conducerea serviciilor de urgenţă ucrainene.

Potrivit sursei citate, „trei persoane au fost salvate de sub dărâmături. Şapte cadavre au fost descoperite şi recuperate”.

Totodată, Ukrinform a mai relatat că noaptea trecută, în jurul orei locale 23:30 (21:30 GMT), proiectile ruseşti au avariat zone comerciale şi clădiri de locuinţe din cartierul Holodnohirski, din Harkov. Potrivit agenţiei ucrainene, circa 600 de locuinţe, 50 de şcoli şi centre medicale au fost distruse de bombardamentele ruse din această zonă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel