VIDEO. Ia românească, sărbătorită pe podium, în Turcia

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ia românească a fost vedeta unei prezentări de modă, la Ambasada României în Republica Turcia. Evenimentul a fost unul caritabil, menit să sprijine copiii refugiați sirieni.

Prezentarea a fost intitulată ”SimfonIA Florilor”. În cadrul paradei de modă, brandul românesc ”Flori de Ie” a prezentat 30 de costume tradiționale românești, precum și o colecție de design vestimentar modern inspirată din cultura și tradițiile românești, dedicată special acestui eveniment aniversar al iei românești la Ankara și a cuprins ținute de gală și de cocktail, pictate manual sau îmbogățite de accesorii realizate cu ajutorul artizanilor români. Motivul central al colecției a fost păunul, desprins din portul popular bistrițean.

Colecţia a fost realizată cu sprijinul designerului pentru accesorii florale Andreea Radu.

Evenimentul a avut loc în premieră pe terasa Atakule, cel mai vechi centru comercial din Turcia și simbolul orașului Ankara. Turnul Atakule a fost luminat în culorile drapelului României și a prezentat pe ecranele sale mesajul ”Sărbătorim ia românească” în limbile turcă și engleză.

Potrivit comunicatului remis de Ambsadă, evenimentul a captat atenţia ă, de către agenția națională de presă Anadolu, postul de televiziune național al Turciei TRT, observatorul diplomatic, precum și alte publicații online și presă scrisă.

Vezi video cu frumoasele ii româneşti, pe podiumul din Turcia:

Sursa: Ambasada Romaniei in Turcia (Embassy of Romania to Turkey)

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel