Tren militar blindat rusesc, cu nouă vagoane, mutat în regiunea Herson, din Crimeea

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un tren militar blindat rusesc, cu nouă vagoane, a fost mutat în regiunea ucraineană Herson, din Crimeea. Un martor a filmat trenul în timp ce trecea printr-un mic orășel aflat la aproximativ 30 de kilometri de Crimeea, anexată de Rusia. 

Înregistrarea video arată că trenul are cel puțin două vagoane cu tunuri.  Sunt și două vagoane cu platformă, dintre care unul pare să transporte un vehicul militar învelit. 

Din materialul făcut public nu este clar dacă trenul filmat este celebrul Baikal.  Trenul Baikal are la bord un dispozitiv de bruiaj pentru a-și păstra comunicațiile secrete și a nu-și dezvălui locul.  Acesta este, de asemenea, echipat cu tunuri antiaeriene. 

 

Tren militar blindat rusesc, cu nouă vagoane, mutat în regiunea Herson, din Crimeea

 

Statele Unite au indicat marţi că o nouă coloană rusă înaintează spre Kiev dinspre nord-estul capitalei ucrainene, relatează AFP. ''Am vrut să vă atrag atenţia asupra faptului că ei (ruşii, n.red.) încep să încerce să înainteze spre Kiev dinspre nord-est'', a declarat jurnaliştilor un înalt oficial al Departamentului Apărării din SUA.

''Estimăm că sunt la aproximativ 60 de km de oraş'', a precizat el. Potrivit acestui oficial de la Pentagon, ruşii sunt ''frustraţi venind din nord'', de unde avansarea lor către Kiev nu a făcut prea multe progrese de câteva zile din cauza rezistenţei ucrainene şi a problemelor logistice şi de aprovizionare. Această a treia coloană din nord-estul oraşului face parte din ''efortul'' Moscovei de a ''încercui Kievul şi de a-l forţa să se predea'', a spus oficialul american.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel