Știrile serii, 19 iulie. Vezi cele mai importante informații de astăzi, pe scurt

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Știrile serii, 19 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei, pe scurt.

-> România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care distanțarea socială a scăzut până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar putea fi nevoită să intre din nou în stare de urgență undeva la începutul lunii august, pentru a face față situației. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români care au fost sau sunt infectați. Mai multe informații AICI.

-> Asistentul medical Florin Cazacu, în vârstă de 46 de ani, de la Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova, a decedat în urma infectării cu noul coronavirus. Colegii l-au așteptat cu flori și în ropote de aplauze. Video AICI.

-> Şezlong lângă şezlong şi cearşaf lângă cearşaf. Distanţare zero. Aşa a arătat ultima zi de weekend pe litoralul românesc. Dornici de relaxare la malul mării, cei peste 100 de mii de români au uitat cu totul de regulile impuse de pandemie. Nici amenzile şi nici steagul roșu care interzice scăldatul nu le-a stricat cheful de distracţie. Informații AICI.

-> Primarul general Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătăţii de „dezinformare şi manipulare”, cu privire la numărul persoanelor infectate cu coronavirus în Capitală, în bilanțul raportat astăzi, susţinând că Bucureştiul nu este „nici pe departe focar”. În replică, Guvernul a transmis într-un comunicat că edilul face „confuzii grave” și aduce aceste acuzații „din rațiuni politice”. Declarații complete AICI.

-> Profesorul Vladimir Beliș, medic român, membru de onoare al Academiei Române din 2016 și fostul director al Institutului Național de Medicină Legală, a vorbit, în cadrul unui interviu luat de Mihai Gâdea la Sinteza Zilei, despre infecția cu coronavirus, măsurile de restricție, dar și de relaxare din țara noastră, cum s-a ajuns la un număr atât de infectări și unde s-a greșit în gestionarea situației. Informații AICI.

-> Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU0, Raed Arafat, a spus, duminică seara, că „situația merge spre mai rău”, existând o creștere continuă a cazurilor active, pentru că persoanele care se vindecă de COVID-19 sunt mai puține decât cele care se îmbolnăvesc. Mai multe detalii AICI.

 

Știri importante pentru și despre românii din Diaspora

 

-> O tânără româncă, în vârstă de 21 de ani, stă disperată în fața unei ferme de căpșuni și sparanghel din Saxonia Inferioară, Germania. Ea spune ferm: „Nu mă voi mai întoarce niciodată aici!” Sezonul recoltelor nu s-a terminat încă, dar Ancuța vrea deja să plece acasă. Ca mulți dintre conaționalii ei, se simte înșelată la ferma la care a lucrat. Povestea pe larg AICI.

-> Darius a sfârșit la numai 19 ani, într-un cumplit accident. Nenorocirea a avut loc sâmbătă dimineață, după ce mașina condusă de prietenul lui, Răzvan, a intrat cu viteză într-un stâlp. Detalii AICI.

-> O româncă, în vârstă de 37 de ani, a fost jefuită de logodnicul ei, într-un hotel din orașul italian Vicenza. Mai multe informații AICI.

-> Un român a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, după ce şi-a violat propria fetiţă, în vârstă de cinci ani, mama copilei fiind plecată la muncă în străinătate. DETALII

-> Autorităţile din Amsterdam au închis sâmbătă unele străzi din apropierea faimosului Cartier Roşu din oraş din cauza aglomeraţiei şi au sfătuit vizitatorii să evite zona. Mai multe informații AICI.

-> Dacă în România pandemia de coronavirus face ravagii, există medici în Italia care susțin că în peninsulă virusul și-ar mai fi pierdut din putere. Prof. Alberto Zangrillo, medic primar de anestezie și terapie intensivă la Spitalul San Raffaele din Milano și prorector al Universității Vita-Salute San Raffaele, susține într-un interviu acordat site-ului cristoiublog.ro că virusul nu ar mai fi în stare să producă o boală gravă în Italia. Declarații complete AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel