Prognoză: Condițiile pentru STAREA de URGENȚĂ în România, îndeplinite între 1-3 august. Un milion de cazuri în septembrie

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

România se află într-o creștere supra-exponențială a cazurilor de coronavirus, în condițiile în care distanțarea socială a scăzut până la nivelul lunii aprilie. Astfel, dacă aceste condiții se păstrează, România ar putea fi nevoită să intre din nou în stare de urgență undeva la începutul lunii august, pentru a face față situației. Mai mult, un scenariu pesimist arată că, în luna septembrie, vom ajunge la peste un milion de români care au fost sau sunt infectați.

Numărul de cazuri de coronavirus a crescut în România cu 54,3% faţă de săptămâna trecută, iar prognoză realizată de o companie privată pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență arată că nu încape îndoială: avem creştere supra-exponenţială a cazurilor de coronavirus în România.

Potrivit documentului, la mijlocul lunii august vom avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 - 4.088 în terapie intensivă.

„Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”, se arată în document, potrivit Digi24.

 

„Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”

 

În aceste condiții, autorii prognozei spun: „Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august”.

Analiza stabilește o corelație între distanța socială și evoluția numărului de cazuri și urmărește legătura dintre acestea în ultimele luni.

Evoluția devine favorabilă din momentul în care se atinge un prag de siguranță al distanței sociale. Conform documentului, „distanța socială a mai fost atât de scăzută pe 11 aprilie. Am avut nevoie de 19 zile (până pe 30 aprilie), în condiții de star de urgență, să depășim pragul de siguranță”. 

 

În luna septembrie, România va depăși un milion de cazuri

 

Totodată, în cel mai pesimist scenariu, în luna septembrie, România va depăși un milion de cazuri și mai puțin de jumătate de milion, într-un scenariu optimist.

Cifrele reprezintă o monitorizare zilnică a numărului de cazuri active și o prognoză a evoluției realizată după modele folosite la nivel internațional.

Cel mai important factor luat în calcul este cel care reprezintă distanțarea socială.

Cifrele acestei prognoze se pot modifica în funcție de evoluția zilnică a epidemiei.

Prognoza AICI.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy