Teroare în Franța. Un român a intrat într-o biserică și a început să amenințe cu un pistol

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Un român a fost condamnat ieri la 6 luni de închisoare cu suspendare, după ce duminică, 30 ianuarie, a intrat cu o armă falsă într-o biserică din Ajaccio, Franța.

Românul intrase, duminică, în biserica Saint-Roch din Ajaccio și a început să amenințe cu o armă falsă. Arestat și plasat în custodia poliției, bărbatul a fost dus la o audiere marți dimineață și a pledat vinovat. A trebuit să răspundă pentru fapta de „violență cu o armă”.

Românul a recunoscut că a comis fapta fiind sub influența puternică a alcoolului. 

Judecătorii l-au condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare cu probațiune pentru 2 ani. Totodată, românul a fost condamnat și la pedeapsa suplimentară de interzicere a deținerii armei timp de 3 ani.

 

Un grup de români şi italieni au semănat teroare în rândul pasagerilor din Roma

 

În urmă cu aproximativ două săptămâni, liniştea de la metroul din Roma a fost stricată după ce un grup de tineri români şi italieni au atacat mai mulţi pasageri, cât şi pe agentul de pază al staţiei, care a fost nevoit să tragă câteva focuri de armă pentru a restabili ordinea.

Tinerii au intrat la staţia de metrou Rebibbia, sub influenţa băuturilor alcoolice, iar martorii cred că ar fi consumat şi substanţe interzise. Grupul a sărit peste poarta de acces a metroului, întreaga scenă fiind suprinsă pe camerele de supraveghere.

Imediat, angajaţii au încercat să îi oprească pe bărbaţi, însă fără succes. Grupul de tineri ameninţa pe oricine le ieşea în cale, iar unul dintre pasagerii aflaţi pe peron a fost chiar bătut de aceştia. Scenele nu s-au terminat aici pentru că tinerii au continuat scandalul şi au atacat un alt tânăr pasager.

Pentru a restabili liniştea, agentul de pază din staţie a intervenit, dar a devenit el însuşi ţinta atacurilor. Pentru a se apăra, bărbatul de 43 de ani a scos arma şi a început să tragă câteva focuri pentru a restabili liniştea.

Poliţiştii au fost alertaţi şi au ajuns la scurt timp la locul incidentului acolo unde au putut identifica doar doi dintre cei care făceau parte din grup. Este vorba de un italian de 18 ani, Daniel F. şi un român de 21 de ani, Alexandru Marius D.

Ambii sunt cercetaţi în libertate, iar poliţiştii caută acum să dea şi de urma complicilor lor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel