Spărgătorii români de biserici din Belgia, prinși pe un câmp

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Belgia. Români, prinși pe un câmp după ce au comis mai multe furturi din biserici
Belgia. Români, prinși pe un câmp după ce au comis mai multe furturi din biserici

Doi români au fost prinși în timp ce au comis furturi de biserici în Flandra de Est și de Vest din Belgia.

Potrivit informațiilor din presa locală, cei doi români au comis diverse furturi de biserici în Flandra de Est și de Vest, iar acum trebuie să plătească amenzi de la 400 la 800 de euro și despăgubiri de 2.000 de euro.

Românii au fugit cu bani și obiecte de valoare din bisericile din Elsegem, la Wortegem-Petegem, Avelgem și Moen, lângă Zwevegem.  

 

Românii, arestați pe un câmp

 

Pe 17 noiembrie 2021, diaconul din biserica Moen (Flandra de Vest) a reușit să-i prindă pe cei doi hoți în flagrant în timp ce încercau să spargă cutia milei. Cei doi au fugit, dar diaconul i-a urmărit și a anunțat poliția.

„Datorită unei bune descrieri a persoanelor și cu ajutorul unor martori, cei doi, de naționalitate română, au fost arestați pe un câmp după o scurtă vânătoare de oameni. O investigație ulterioară a arătat că ei deja pătrunseseră în biserica din Avelgem, în Flandra de Vest, în acea zi. Și acolo căutau bani din blocurile de ofertă”, arată anchetatorii

Ulterior, ei s-au dovedit a fi responsabili pentru furtul unui lanț de argint și al crucii Sfântului Maurus din 1775 din Biserica Sfântul Maurus din Elsegem, lângă Wortegem-Petegem, în Flandra de Est. Imaginile de pe camerele de supraveghere i-au arătat îndepărtând colierul și crucea care atârna de gâtul sfântului. Asta s-a întâmplat la sfârșitul lunii aprilie, dar abia în luna mai responsabilii bisericii au observat pe imagini și au depus plângere. 

 

Amenzi de la 400 la 800 de euro

 

Cei doi trebuie să plătească amenzi de la 400 la 800 de euro stabilite de tribunalul din Kortrijk. Fabrica bisericii din Elsegem a primit 2.000 de euro daune pentru lanțul valoros și cruce.

Cei doi au primit și o pedeapsă cu închisoare cu suspendare de la 3 la 4 luni. Românii nu s-au prezentat la proces.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel