Belgia. Băiețel de 4 ani răpit de bărbatul care avea grijă de el, găsit mort în Olanda

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un băiețel de 4 ani răpit de 5 zile din Belgia, cel mai probabil de către bărbatul care-l îngrijea, a fost găsit mort în Olanda. Răpitorul ținuse prima pagină a ziarelor din Belgia după ce l-a abuzat pe fiul de 2 ani al fostei sale iubite atât de violent, încât copilul a murit la spital.

Dean Verberckmoes, un băiețel belgian în vârstă de patru ani, a dispărut în urmă cu cinci zile. Cel mai probabil, a fost răpit de către bărbatul care avea grijă de el, închis anterior pentru uciderea unui alt copil.

Copilașul a fost găsit mort în Olanda, la capătul unor căutări care au mobilizat zeci de oameni.

La aproximativ 80 de kilometri distanță de locul unde a fost găsit copilul, în orașul Meerkerk, a fost arestat un bărbat de 34 de ani, Dave De K., cunoscut pentru că fusese condamnat pentru abuzuri asupra unui copil care au dus la moartea acestuia.

Cei doi au fost văzuți ultima dată împreună în orașul belgian Sint Niklaas, în apropiere de Anvers.

Bărbatul avea grijă în mod regulat de Dean și de sora lui mai mică, a declarat mama copiilor, Elke Verberckmoes: ar fi trebuit să îl lase pe băiețel acasă la bunicii săi joi, dar nu a făcut acest lucru.

Descoperirea a avut loc în Neeltje Jans, o insulă din provincia olandeză Zeeland, în estul Scheldt, scrie La Stampa.

Mama copilului, apel emoționant la televizor 

 

Mama în vârstă de 39 de ani lansase un apel emoționant la televizor: „încerc să fiu puternică, dar în realitate sunt terorizată. Tot ce îmi doresc este să îl recapăt pe cel care mi-e lumina ochilor. Lasă-l la ușă și pleacă, dar adu-mi fiul acasă".

Femeia a povestit că știa că Dave fusese în închisoare, dar nu și pentru ce infracțiune: „în ultimul an a fost un real sprijin pentru mine. Am ales să fiu o mamă singură, am doi copii, dar sufăr de depresie de ceva timp. În cursul terapiei mele, am cunoscut-o pe prietena lui Dave și apoi pe Dave însuși. Ne înțelegeam bine și vorbeam aproape în fiecare zi. În fiecare miercuri aveau grijă de copiii mei pentru ca mama mea să poată respira. Dave a avut o relație excelentă cu Dean”.

De K. ținuse prima pagină a ziarelor din Belgia: în casa iubitei sale de pe vremuri, el l-a abuzat pe fiul ei de doi ani, Miguel, atât de violent încât copilul a murit la spital. El a vorbit despre un „accident", dar a recunoscut că era drogat.

În februarie 2010, un tribunal l-a condamnat la 10 ani de închisoare pentru „acte inumane cauzatoare de moarte". În timpul procesului, psihiatrii l-au descris ca fiind „un psihopat cu natură sadică".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel