Belgia. Doi români, prinși că au furat ceasuri Rolex scumpe de la un bijutier: "Nu se pricep chiar atât de bine la asta"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Doi bărbați români sunt judecați la tribunalul din Bruges pentru furtul a două ceasuri Rolex foarte scumpe de la un bijutier din Knokke-Heist. Prada avea o valoare totală de 25.000 de euro.

Pe 13 iulie anul trecut, administratorul unui magazin de bijuterii din Knokke-Heist a fost distras de un client. Nu mult mai târziu, a observat că dispăruseră două ceasuri Rolex scumpe, în valoare totală de 25.000 de euro.

Imaginile surprinse de camerele de luat vederi au arătat că hoțul a fugit cu un BMW cu număr de înmatriculare german. Datorită camerelor ANPR, poliția a reușit să prindă vehiculul în Place Louise din Bruxelles câteva ore mai târziu.

Hoți români, sfătuiți să se  lase de meserie: "Nu se pricep chiar atât de bine la asta"

 

În mașină se aflau românii Simplon C. (27 de ani) și Ferdinard D. (30 de ani). Primul a fost recunoscut ca fiind hoțul. Al doilea a fost șoferul. Pe lângă ceasurile Rolex, poliția a mai găsit în mașină și bonuri de masă furate. Românul de 27 de ani a susținut că a comis infracțiunea pentru că îi mai datora lui Ferdinard D. 1.000 de euro.

Procurorul Mike Vanneste a cerut doi ani de închisoare pentru Simplon C. Pentru Ferdinard D. a cerut 18 luni de închisoare. Românii fuseseră deja condamnați pentru furturi în numeroase țări europene.

"Ei abuzează de sistemul nostru Schengen. Dar le sugerez să își caute un alt loc de muncă după eliberare. Nu sunt chiar atât de buni la furat când vezi cât de des sunt prinși", a conchis Vanneste. Judecătorul va pronunța sentința pe 10 februarie.

Ceasurile Rolex, preferatele românilor

 

Românii au făcut  pasiune pentru ceasurile Rolex, pe care le fură din străinătate prin diverse metode. Cea mai cunoscută este ce a îmbrățișării.

metoda „Îmbrățișarea” este folosită deseori de hoți, pentru a sustrage de la victime ceasuri scumpe și bijuterii de aur. Vara trecuta, carabinierii echipei mobile Bologna, în timpul unui control care viza prevenirea și reprimarea infracțiunilor împotriva proprietății și, în special, furturile ceasurilor de lux prin utilizarea așa-numitei tehnici de îmbrățișare, au arestat, doi cetățeni români, un bărbat și o femeie.

Cei doi s-au apropiat de un bărbat în vârstă, cu scuza de a cere indicații. Apoi l-au împins pe bătrânul care a căzut și i-au furat ceasul Rolex, pe care acesta îl purta la încheietura mâinii. Victima a raportat traume și răni, inclusiv o fractură a încheieturii mâinii și o leziune a arcului sprâncenelor. Medicii de la spitalul local Sant'Orsola, care l-au îngrijit, i-au dat un prognostic de 35 de zile de tratamente.

Cei doi autori ai jafului au fost identificați de martori, în timp ce se aflau într-o mașină Renault Megane Scenic. Românii au fost arestați și puși la dispoziția Autorității Judiciare, transmite Poliția de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel