Femeie suspectă de furt, condamnată după ce şi-a recunoscut vina în somn, iar soțul a dat-o în vileag: „Mi-a fost silă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

O femeie care a furat mii de lire sterline de la o persoană aflată în scaun cu rotile, a fost condamnată după ce soţul ei a auzit-o vorbind în somn despre fapta comisă.

Ruth Fort a furat 7.220 de lire sterline de la femeia bolnavă, bani pe care i-a cheltuit într-o vacanţă cu familia în Mexic. Soţul ei, Anthony, a început să devină suspicios când a văzut că soţia lui a început să cheltuiască sume mari de bani şi a confruntat-o. În cele din urmă, s-a dus la poliţie când a auzit-o vorbind în somn şi a găsit în poşeta ei un card de debit care aparţinea pacientei din căminul de bătrâni, potrivit The Independent, citat de digi24.ro

„La început a fost mai mult o suspiciune. Dar când am găsit cardul de debit în poşeta ei, am ştiut. A fost şocant. Am iubit-o mult pe Ruth, dar nu am putut ignora ceea ce făcuse. Mi-a fost silă că a putut să fure de la o persoană vulnerabilă şi a trebuit să o reclam.” În februarie anul trecut, Ruth a fost condamnată la 16 luni de închisoare cu suspendare. Autorităţile au fost surprinse de atitudinea bărbatului, însă i-au mulţumit pentru ceea ce a făcut.

Femeie suspectă de furt, condamnată după ce şi-a recunoscut vina în somn, iar soțul a dat-o în vileag

 

„Trebuie să fi fost un lucru foarte dificil”, i-a spus judecătorul. Anthony Fort, în vârstă de 61 de ani, şi-a cunoscut soţia pe când studia la Universitatea din Liverpool şi amândoi erau pasionaţi de muzică. „Am fost la concerte şi ne-am plimbat mult. Am fost cu adevărat fericiţi împreună”, spune el.

S-au mutat împreună şi s-au căsătorit în ajunul Anului Nou 2010. „Într-o noapte, în august 2018, am luat-o pe Ruth de la serviciu şi mi-a spus că a dus-o în acea zi pe una din femeile de la cămin la cumpărături. Mi-a spus că femeia, care era într-un scaun cu rotile, avea 98.000 de lire sterline în cont. Ceva din felul în care a spus-o m-a săgetat în inimă. Mi-am dat seama că Ruth trebuie să aibă acces la card şi la PIN. Am început să-mi fac griji, deşi nu prea aveam niciun motiv. Cred că a fost un instinct”, a povestit bărbatul.

Mai târziu în acel an, în timpul unei vacanţe de familie în Mexic, soţia lui a început să cheltuiască mulţi bani. Mătuşa ei s-a arătat îngrijorată că ar putea să-şi facă datorii. Apoi, în decembrie 2018, Anthony a fost trezit de soţia lui care vorbea în somn despre faptele ei, fiind, probabil, cuprinsă de remuşcări. „Ruth vorbea despre bani furaţi. Când m-am trezit, am văzut poşeta pe jos, cu câteva bancnote căzute. Am găsit apoi cardul femeii”, a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel