Tâlharii din banda ”Rolex”, care au jefuit-o pe jurnalista Cesara Buonamici, au ajuns, toți, în arest

Eduard Pascu |
Data publicării:

După mai multe luni de anchetă, polițiștii din Napoli în colaborare cu omologii lor din Florența au reușit să anihileze banda poreclită Rolex, după modul de operare și predilecția lor pentru ceasuri scumpe.

Polițiștilor din Napoli nu lea fost ușor să anihileze o bandă de hoți care acționau ca un ceas elvețian și care aveau ca țintă furtul de ceasuri scumpe.

Ieri cel de-al cincilea membru al bandei de jefuitori ”Rolex” care opera în Napoli a fost adus în fața justiției.

În luna iunie a anului trecut, poliția din Florența, în colaborare cu cea din Napoli, au capturat 4 persoane considerate responsabile de un jaf comis la 24 aprilie 2020 în via Vecchia di Pozzolatico din Florența împotriva jurnalistei Cesara Buonamici și a soțului acesteia de la Tg5.

Ieri, aceiași ofițeri au executat o nouă ordonanță de reținere împotriva unui napoletan de 21 de ani, considerat de anchetatori ca fiind ultimul membru al așa-numitei "bande Rolex". Acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

În seara zilei de sâmbătă, 24 aprilie, în jurul orei 20.00, victimele se aflau în mașina lor în zona Impruneta, când hoții au intrat în acțiune. Sub amenințare le-au smuls de la încheieturi un ceas Patek Philippe Nautilus din oțel și un Cartier Panther din aur alb, iar apoi trei dintre ei au plecat rapid cu un scuter.

 

Polițiștii au refăcut pas cu pas traseul tâlharilor

 

În aceeași seară, polițiștii au luat la analizat toate camerele de supraveghere video din oraș și au reușit să reconstituie în detaliu toate mișcările și fazele pregătitoare și ulterioare ale atacului bandei criminale.

Potrivit concluziilor anchetei, grupul, format din indivizi din Campania cu vârste cuprinse între 25 și 50 de ani, care au sosit la Florența cu un SUV și o furgonetă, în care au transportat și scuterul folosit pentru jaf. Atacul asupra victimelor a fost executat de o urmărire a acestora pe străzile orașului.

Anchetatorii nu numai că au depistat locurile în care au stat suspecții înainte și după jaf, dar au reușit să reconstituie și fiecare mișcare a acestora. 

Potrivit anchetatorilor, ultimul individ ajuns în fața instanței ar fi fost cel care a transportat scuterul folosit pentru jaf la bordul unei dube de la Napoli la Florența.

Pe baza celor apărute în timpul investigațiilor, procurorul adjunct Christine Von Borries a solicitat și a obținut de la judecătorul Tribunalului din Napoli un ordin de arest preventiv la domiciliu împotriva tânărului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel