Spania. O familie de români cu doi copii mici stârnește îngrijorare. Caz similar cu al româncei care a murit lângă micuți și soțul ei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. O familie de români cu doi copii mici îngrijorează oamenii. Caz similar cu cel al conaționalei care a murit lângă micuți și soțul ei. FOTO: captură metropoliabierta.com
Spania. O familie de români cu doi copii mici îngrijorează oamenii. Caz similar cu cel al conaționalei care a murit lângă micuți și soțul ei. FOTO: captură metropoliabierta.com

O familie de români, cu doi copii mici, locuiește într-un birou abandonat al Trezoreriei Securității Sociale din Barcelona, Spania. Jurnaliștii spanioli susțin că este un caz similar cu cel al româncei care a murit lângă copiii de trei luni și trei ani, și lângă soțul ei, într-un incendiu care a devastat o sucursală bancară abandonată din Barcelona. 

Familia, de naționalitate română, cu doi copii de șase și opt ani, s-a stabilit la parterul unui bloc de locuințe. Vecinii s-au mobilizat și i-au acționat în judecată după ce au ajuns la concluzia că au „furat” curent electric. 

Cert este că administrația a preluat dosarul. Acesta ar putea  fi soluționat pe cale administrativă, înaintea procesului care se urmărește pe cale penală. În cazurile în care proprietatea publică a statului este în joc, rezoluțiile sunt mai rapide. Surse legale indică faptul că ambele dosare rulează în paralel, iar familia de români ar fi obligată să părăsească imediat biroul pe care l-au transformat în casă, scrie metropoliabierta.com.

Cu toate acestea, familia s-a apărat, aducând acuzații administrative, care au fost susținute prin intermediul angajaților de la Asigurări Sociale, cu scopul de a amâna cât mai mult posibil evacuarea.

Aceleași surse juridice citate de jurnaliștii spanioli indică faptul că vecinii au cerut ajutorul serviciilor sociale pentru a se adresa imediat familiei pentru a părăsi cât mai rapid biroul Trezoreriei Asigurărilor Sociale. 

 

Vecinii au început să se îngrijoreze

 

Avocatul Jorge Navarro subliniază că situația actuală, cu numeroase cazuri precum cel al româncei care a murit lângă copiii și soțul ei într-un incendiu, se datorează unor factori multipli precum „ineficacitatea statului, care facilitează aceste practici: toleranța unei bune părți a justiției, inactivitatea majoritară a Parchetului, lipsa judecății polițiștilor, precum și reforma Codului Penal din 2015 care a redus sancțiunile pentru astfel de comportamente”.

Vecinii au început să se îngrijoreze, după evenimentele din Plaza Tetuán, de teama că s-ar putea întâmpla ceva asemănător. Familia de români a schimbat lacătul și a pus un lanț cu lacăt pe care îl închid sau deschid de fiecare dată când părăsesc „casa”.

Familia duce copiii la școală și pleacă și intră cu o oarecare fluiditate în biroul pe care Trezoreria Asigurărilor Sociale l-a lăsat nefolosit. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel