Spania. O româncă a murit lângă copiii, de 3 luni și 3 ani, și soțul ei. Noi detalii: „Strigau, erau prinși ca într-o capcană” (FOTO+VIDEO)

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania. O româncă a murit lângă copiii, de 3 luni și 3 ani, și soțul ei. Noi detalii „Strigau, chemau ajutor, erau prinși ca într-o capcană” (FOTO+VIDEO)
Spania. O româncă a murit lângă copiii, de 3 luni și 3 ani, și soțul ei. Noi detalii „Strigau, chemau ajutor, erau prinși ca într-o capcană” (FOTO+VIDEO)

Noi detalii cutremurătoare apar după ce un incendiu ce a devastat o sucursală bancară abandonată din Barcelona, ocupată de două familii, a făcut patru morţi marţi dimineaţă, dintre care doi copii. 

Pompierii au salvat patru persoane şi au încercat să resusciteze alte patru (doi adulţi, un copil şi un bebeluş) care până la urmă au murit”, au anunţat pompierii pe Twitter. Copilul avea trei ani şi bebeluşul trei luni, a relatat postul local TV3. Cele patru victime sunt o româncă, soțul ei pakistanez și copiii lor.

Celelalte patru persoane evacuate au fost spitalizate şi sunt acum în afara oricărui pericol.

4. -imagine fara descriere- (spania--o-romanca-a-murit-langa-copiii--de-3-luni-si-3-ani--si-sotul-ei--noi-detalii-strigau--chemau-ajutor--erau-prinsi-ca-intr-o-capcana-foto-video-3.jpg)

„Nu există cuvinte pentru a descrie oroarea morții acestor patru oameni, inclusiv a doi copii mici. Este ceva ce nu ar trebui să se întâmple niciodată”, a spus Ada Colau, primarul orașului, în timp ce vizita locul incendiului.

Colau a mai spus că cei din incintă trăiesc în „condiții foarte precare”.

 

 

„Strigau, chemau ajutor, erau prinși ca într-o capcană”

 

„Era mult fum, iar jos, în incinta transformată într-o locuință improvizată, ocupanții strigau, chemau ajutor, pentru că erau prinși ca într-o capcană”, a spus un emoționat Miquel Guimera, în vârstă de 41 de ani, care locuiește chiar deasupra fostei sucursale a băncii, la primul etaj, potrivit euronews.com.

3. -imagine fara descriere- (spania--o-romanca-a-murit-langa-copiii--de-3-luni-si-3-ani--si-sotul-ei--noi-detalii-strigau--chemau-ajutor--erau-prinsi-ca-intr-o-capcana-foto-video-2.jpg)

„Am ieșit, am sunat la pompieri, tot ce s-a întâmplat de la ora 5.50 este puțin traumatizant”, a continuat el, amintindu-și că a auzit o încăierare în jurul orei 2 dimineața.

Ada Colau a spus ca autoritățile au cunoștință de „probleme de coabitare” și că poliția a intervenit la acea adresă de mai multe ori. Ea a adăugat că rămâne necunoscută cauza incendiului momentan.

Mossos d'Esquadra au deschis o anchetă pentru a afla cauzele incendiului și dacă acesta are legătură cu o bătaie care a avut loc în același local cu câteva ore înainte. 

 

Victimele „traiau în condiții inacceptabile”

 

Familia româncei moartă era instalată în clădire de aproximativ un an de zile, informează elpais.com.

Vecinii povestesc pentru elmundo.es că au avut probleme de conviețuire cu ocupanții incintei și că bătăile au fost obișnuite, însă totul s-a schimbat în urmă cu câteva luni când un grup de locuitori a plecat din clădire. Tot vecinii susțin că rețeaua electrică a fost exploatată.

Serviciile de urgență ale Primăriei Barcelona au activat mai multe unități de stingere a incendiilor, precum și medici pentru a-i îngriji pe răniți.

Ministrul de Interne, Joan Ignasi Elena, a regretat decesul victimelor și a asigurat că a fost deschisă o anchetă pentru stabilirea cauzelor. El a mai remarcat că victimele „traiau în condiții inacceptabile și asta ne provoacă ca Guvern”.

Cu aproape un an în urmă, mai multe persoane au murit într-un incendiu la un depozit abandonat şi ocupat de zeci de oameni fără adăpost la Badalona, o suburbie a Barcelonei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel