Românul care a furat biciclete de sute de mii de euro, extrădat în Elveția din Germania: Avea o pasiune pentru articolele sport de top

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Parchetul din Basel a arestat, joi, un tânăr român, de 24 de ani, acuzat că a furat mai multe biciclete, după ce a spart mai multe magazine din zonă.

Bărbatul a fost reținut în Germania, pe 27 octombrie, în timp ce se deplasa spre granița germano-cehă cu biciclete furate, a anunțat, azi, procurorul din Basel. Cercetările oamenilor legii au scos la iveală faptul că bicicletele proveneau dintr-un magazin de biciclete din zona Basel, care fusese spart.

Suspectul este un român, care a fost extrădat în Elveția. Tânărul de 24 de ani este, de asemenea, suspectat că ar fi responsabil pentru noi spargeri în magazine specializate, situate în alte cantoane. Potrivit procurorului, prejudiciul bunurilor furate se ridică la câteva zeci de mii de franci, scrie nau.ch.

Reamintim că poliția de frontieră din Germania a prins hoțul român pe autostrada A 6. Tânărul român, de 24 de ani, care avea în mașina sa șapte biciclete de munte furate, a fost tras pe dreapta, pe 27 octombrie. Bărbatul a comis mai multe spargeri în Elveția și fusese dat în căutare. Pagubele totale se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Bicicletele de munte, găsite asupra sa, au fost confiscate de poliția de frontieră.

Românul de 24 de ani a încercat să treacă ilegal granița dintre Elveția și Germania cu șapte biciclete de munte nou-nouțe, furate. Polițiștii de frontieră din Waidhaus l-au verificat pe tânărul cu BMW, la care avea atașată o remorcă, într-o parcare de pe A 6, în direcția graniței cu Cehia, potrivit unui comunicat al poliției.

 

Românul a fost reținut în Germania, după ce a făcut prăpăd în Elveția

 

În total, au fost găsite șapte biciclete de munte în stare perfectă.  Bicicletele purtau autocolante de la un magazin de biciclete din Elveția, iar investigațiile ulterioare au arătat că magazinul fusese spart și că cele șapte biciclete au dispărut. 

Citeste si: Român blocat în Germania, după ce a făcut prăpăd în Elveția: Pradă de 200.000 de euro descoperită în mașina sa

Înregistrarea video de pe o cameră de supraveghere l-a identificat pe român, ca fiind autorul atacului. Ulterior, acesta și-a recunoscut fapta. În plus față de bicicletele de munte, în portbagajul mașinii a fost găsit un rucsac cu unelte potrivite pentru spargere. Potrivit proprietarului, cele șapte biciclete valorau 50.000 de euro.

Investigațiile efectuate de Departamentul de Investigații Criminale din Weiden, în cooperare cu autoritățile elvețiene, au dezvăluit că acuzatul este responsabil pentru alte cinci spargeri în Elveția. Potrivit primelor estimări, pagubele produse de el se ridică în total la peste 200.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel