Italia. Româncă, amendată cu 7.000 euro. Femeia i-a lăsat uimiți pe carabinieri

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

O româncă, în vârstă de 55 de ani, a fost amendată cu 7.000 de euro de polițiștii italieni după ce a fost prinsă cu o bicicletă modificată în Creazzo, provincia Vicenza.

O patrulă a poliției locale „Unione Terre del Retrone” a văzut o bicicletă cu adevărat neobișnuită: neagră, cu un dispozitiv destul de voluminos plasat în cadru care circula cu 50 km/h. Românca, care se afla pe scaunul biciletei, nu mișca absolut deloc pedalele de-a lungul pistei de biciclete. Pe scurt, cu siguranță nu era o bicicletă electrică normală, ci ceva mai artizanal și potențial periculos.

Agenții au arestat-o pe româncă. Din primele investigații a reieșit că pe cadrul unei vechi biciclete montane, remodelate și „revizuite”, a fost montat un sistem electric atrăgător pentru a transforma o bicicletă normală într-una electrică. În coș, poziționat în spatele scaunului, a fost instalat un transformator care, printr-un fir, a fost conectat la baterie cu o priză normală. Viteza și un mecanism rudimentar pentru schimbarea vitezelor au fost reglementate de ghidon, care conținea, de asemenea, un contor de parcurs care a marcat deja 70 km parcurși. Pe scurt, o mică și artizanală capodoperă a ingineriei mecanice, dar păcat că a fost absolut în afara legii.

 

Bicicleta avea trei trepte de viteză

 

Bicicleta a fost transportată la un atelier specializat care, prin analize și verificări, a confirmat că nu mai este un velociped normal și că a fost transformat. Bicicleta, în practică, cu dispozitivul „do it yourself” avea trei trepte de viteză și cea mai rapidă îi permitea șoferului să ajungă la 53 de kilometri pe oră. Pe scurt, un vehicul riscant, deoarece frânele nu au fost adaptate la viteza „hibridului”, ci au rămas cele ale unei biciclete normale. Când agenții i-au cerut proprietarului explicații, a fost foarte surprinsă.

„Este o bicicletă electrică normală, ca atâtea pe care le vedeți în jur”, a spus românca.

Dar schimbarea a costat-o pe româncă scump, deoarece au fost constatate numeroase încălcări ale traficului. Vehiculul a fost confiscat și românca a fost amendată pentru conducerea fără permis, fără asigurare, fără plăcuță de înmatriculare, lipsa înmatriculării și neutilizarea căștii de protecție.

 

Amendă de 7.000 euro

 

Pe scurt, va trebui să plătească un total de penalități de până la 7.000 de euro. În plus, agenții efectuează în aceste zile verificări pentru a ajunge la identitatea autorului schimbării.

„În ultima perioadă am acordat o atenție deosebită și am sporit controlul asupra scuterelor și altor vehicule care trec pe străzile din Altavilla, Creazzo și Sovizzo”, susține comandantul poliției locale, Serena Volante. „Mai ales către vehicule care sunt modificate sau, așa cum s-a întâmplat cu puțin timp în urmă, la scuterele neconforme, foarte periculoase pentru siguranța pietonilor și a șoferilor”. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel