Român blocat în Germania, după ce a făcut prăpăd în Elveția: Pradă de 200.000 de euro descoperită în mașina sa

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Pradă de 200.000 de euro: Poliția de frontieră din Germania a prins un hoț român pe autostrada A 6. Cele mai multe obiecte furate - biciclete de munte foarte scumpe - erau încă în posesia sa.

Polițiștii de frontieră din Waidhaus au dat dovadă de o bună intuiție pe A 6. Un tânăr de 24 de ani carea avea în mașina sa șapte biciclete de munte furate a fost tras pe dreapta. Se pare că bărbatul comisese mai multe spargeri. Pagubele totale se ridică la aproximativ 200.000 de euro. Bicicletele de munte, găsite asupra sa, au fost confiscate de poliția de frontieră din Waidhaus.

Un român de 24 de ani a încercat să treacă ilegal granița dintre Elveția și Germania cu șapte biciclete de munte nou-nouțe, furate. Bărbatul a fost prins de polițiștii de frontieră din Waidhaus marți, 27 octombrie, în jurul orei 23:40.

Aceștia l-au verificat pe tânărul cu BMW, la care avea atașată o remorcă, într-o parcare de pe A 6, în direcția graniței cu Cehia, potrivit unui comunicat al poliției.

 

Român blocat în Germania, după ce a făcut prăpăd în Elveția

 

În total, au fost găsite șapte biciclete de munte în stare perfectă. Bicicletele proveneau de la producători de biciclete cu prețuri ridicate. Bicicletele purtau autocolante de la un magazin de biciclete din Elveția, iar investigațiile ulterioare au arătat că magazinul fusese spart în noaptea precedentă și că cele șapte biciclete fuseseră furate.

Înregistrarea video de pe o cameră de supraveghere l-a identificat pe român, ca fiind autorul atacului. Ulterior, acesta și-a recunoscut fapta. În plus față de bicicletele de munte, în portbagajul mașinii a fost găsit un rucsac cu unelte potrivite pentru spargere, a adăugat poliția. Bicicletele au fost confiscate, iar bărbatul a fost trimis, pentru moment, în arest. Potrivit proprietarului, cele șapte biciclete valorau 50.000 de euro.

Dar asta nu este tot: investigațiile efectuate de Departamentul de Investigații Criminale din Weiden în cooperare cu autoritățile elvețiene au dezvăluit că acuzatul este responsabil pentru alte cinci spargeri în Elveția. Potrivit primelor estimări, pagubele produse de el se ridică în total la peste 200.000 de euro.

Se pare că românii au o pasiune pentru bicicletele scumpe. Recent, știrea potrivit căreia patru români au furat bicicletele lotului național de ciclism al Italiei a făcut înconjurul lumii. Prejudiciul în acest caz ajunge la 600.000 de euro.

Vezi mai multe: Patru români au furat bicicletele lotului național de ciclism al Italiei

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel