Soția unui soldat rus îi spune soțului "să violeze femeile ucrainene". Convorbire interceptată de Serviciul de Securitate

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Serviciul de Securitate al Ucrainei a interceptat a convorbire a unui ocupant rus cu soția sa, care i-a cerut soțului ei să violeze femei ucrainene, relatează UNIAN.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a numit interceptarea șocantă și a remarcat că această conversație reflectă nu doar valorile morale ale ocupanților, ci și ale rudelor și prietenilor acestora, dintre care 80% susțin războiul din Ucraina.

"Vezi, violează ucrainencele, dar să nu-mi spui nimic. Înțelegi? Principalul lucru este să te protejezi acolo", îi spune femeia soțui ei.

Comisarul Radei Supreme pentru drepturile omului, Liudmyla Denisova, spune că în prezent este imposibil de numărat câte ucrainence au fost violate, dar aceste cazuri s-au întâmplat pe teritoriile ocupate de forțele ruse.

Într-un raport recent, s-a constatat că aproximativ 25 de fete și tinere, cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani, au fost violate sistematic de soldații ruși în timpul ocupației Bucha, oraș din regiunea Kiev.

Atrocități comise de soldații ruși: Nouă ucrainence violate în Bucha, alte două lângă Kiev. Soții lor au fost împușcați fără milă

 

Invadatorii comit zeci de atrocități inumane în Ucraina: violează femei și le ucid soții. Faptele oribile sunt dezvăluite de femeile violate de soldații ruși. Avocatul poprului din Ucraina, Lyudmila Denisova, a vorbit despre astfel de cazuri flagrante.

Ea a menționat că a documentat cazuri oribile de violență sexuală din partea trupelor ruse în Bucha și în alte orașe. Astfel, un grup de femei și fete din suburbiile Kievului au fost ținute la subsolul unei case, timp de 25 de zile. Potrivit acesteia, nouă dintre ele sunt acum însărcinate, scrie UNIAN.

Lyudmila Denisova a sugerat ca ocupanții recurg la violență ca răzbunare pentru rezistența ucraineană, iar soldații ruși folosesc violul ca armă de război împotriva femeilor din Ucraina.

În plus, jurnaliștii de la BBC au ascultat mărturii directe și au găsit dovezi ale violului femeilor ucrainene de către armata rusă. 

Într-o zonă rurală liniștită, la 70 de kilometri vest de Kiev, presa a vorbit cu Ann, în vârstă de 50 de ani. Ea a spus că pe 7 martie era acasă cu soțul ei când în locuința lor a intrat un rus. A amenințat-o cu o armă, i-a ordonat femeii să se dezbrace și a violat-o. 

O altă femeie  a fost violată, apoi soldații i-au tăiat gâtul

 

"În timp ce mă viola, au mai intrat patru soldați. Am crezut că este sfârșitul. Dar l-au luat. Nu l-am mai văzut niciodată", a spus ea. Anna s-a întors acasă și-a găsit soțul rănit în stomac.

„A încercat să alerge după mine pentru a mă salva, dar a fost lovit de gloanțe”, a spus ea, adăugând că bărbatul nu a putut fi dus la spital din cauza luptelor, iar două zile mai târziu a murit din cauza rănilor.

Anna nu s-a oprit din plâns în timp ce își spunea povestea. Ea a arătat unde și-a  îngropat soțul. În vârful mormântului se află o cruce înaltă de lemn. Femeia a spus că a fost în contact cu spitalul local și a primit sprijin psihologic.

Pe drumul de la casa Annei, jurnaliştii au auzit o altă poveste groaznică. O femeie din localitate a fost violată și ucisă, iar vecinii spun că a fost același bărbat care a violat-o pe Anna. Femeia avea 40 de ani. A fost scoasă din casă și ținută în dormitorul unei case vecine, sunt pete mari de sânge pe saltea și pături. Femeia a fost violată, apoi soldații i-au tăiat gâtul. Victima a fost îngropată în grădina casei.

La o zi după vizita jurnaliştilor, poliţiştii i-au deshumat cadavrul pentru anchetă. Cadavrul avea o incizie adâncă și lungă pe gât.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel