Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruşi: „Salvaţi-vă fiii de război! Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Volodimir Zelenski le-a transmis, într-un mesaj video, ruşilor: „Salvaţi-vă fiii de război”. Planul inițial al Rusiei „a eșuat" în primele două zile ale invaziei, spune preşedintele ucrainean: „Caută mercenari în toată lumea. Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii”.

Într-un mesaj video postat miercuri seară pe Facebook, președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat rușilor și le-a spus: "salvați-vă fiii de război".

Adresându-se cetățenilor Federației Ruse, Zelenski a spus: "Sunt sigur că sunt mulți dintre voi care sunt dezgustați de politicile statului dvs. care sunt pur și simplu sătul de ceea ce vedeți la televizor. Din modul în care vă mint propagandiștii voștri. Internetul.sunt plătiți din propriile taxe. Și mint despre război, care se plătește din impozitele tale. Și care îi face pe toți cetățenii Rusiei mai săraci. În fiecare zi din ce în ce mai mult."

Volodimir Zelenski, mesaj pentru ruşi: „Salvaţi-vă fiii de război!“

 

Zelenski a declarat că Ucraina nu a amenințat niciodată securitatea Rusiei, adăugând că propagandiștii ruși „mint în legătură cu războiul, care este plătit din taxele voastre".

Ucrainenii, a spus el, fac tot ce pot pentru a readuce pacea pe pământul lor, notează CNN.

„Nu în țara voastră - în țara noastră. Pentru poporul nostru. Facem totul pentru a pune capăt acestui război. Și când vom reuși, ceea ce se va întâmpla cu siguranță, veți fi siguri de cel puțin un lucru: copiii voștri nu vor mai fi trimiși să moară pe pământul nostru, pe teritoriul nostru", a spus el.

Zelenski: „Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii“

 

Președintele ucrainean a declarat că planul inițial al Rusiei „a eșuat" în primele două zile ale invaziei, dar Rusia continuă să „primească forțe de peste tot".

„Echipament. Bombe aeriene, rachete. Caută mercenari în toată lumea. Orice gunoaie capabile să tragă în civili. Trupele rusești ne distrug orașele. Ucid civili fără discriminare. Violează femei. Răpesc copii. Trag în refugiați. Capturează convoaie umanitare. Sunt implicați în jafuri. Dau foc la muzee, aruncă în aer școli și spitale. Ținta pentru ei sunt universitățile, cartierele rezidențiale ... Orice! Trupele rusești nu cunosc limitele răului", a spus Zelenski., titrează Mediafax.

El a adăugat: "Prin urmare, și voi cetățenii Rusiei sunteți interesați de pace. Salvați-vă fiii de război. Spuneți adevărul despre război. Și dacă puteți părăsi Rusia ca să nu vă plătiți taxele de război, faceți-o".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel