Sfântul Nicolae 6 decembrie. Tradiții și obiceiuri pe care NU le știai

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

În fiecare an, pe 6 decembrie, creştin ortodocşii îl sărbătoresc pe Sfântul Nicolae. Moş Nicolae, aşa cum i se mai spune în tradiţia populară, aduce în ghetuţele copiilor, pe furiş, cadouri sau nuieluşe. Moș Nicolae 6 decembrie

Puțini însă știu că în această zi se spune că nu este bine să faci anumite lucruri. Iată care sunt lucrurile de care trebuie să te ferești în 6 decembrie de Sfântul Nicolae:

- Alină suferința celor întristați. Pe 6 decembrie nu ai voie să treci nepăsător pe lângă necazurile celor din jurul tău. Trebuie să îi linişteşti pe cei care nu o duc tocmai bine în această perioadă.

- Nu spăla haine, nici de mână, nici folosind maşină de spălat. Munca în zi de sărbătoare este considerată o ofensă la adresa sfinţilor şi a lui Dumnezeu.

- E bine să te speli pe față cu zăpadă, dacă a nins. Se spune că Sfântul Nicolae apare pe un cal alb, iar acest cal este simbolizat de prima ninsoare care apare în jurul datei sfântului. Este bine să te speli pe faţă cu zăpada, dacă a nins, pentru că asta aduce prosperitate şi sănătate.

- Primul lucru pe care trebuie să îl faci în dimineaţă zilei de 6 Decembrie este să oferi un cadou unui sărman. Orice cadou simbolic, chiar şi un covrig, îi va însenina ziua celui sărman.

- Pe 6 decembrie, e bine să nu fi zgârcit. În ziua Sfântului Nicolae este bine să fii darnic şi iubitor cu cei din jurul tău. Zgârcenia nu doar că este considerată un păcat, dar îl mânie pe Sfântul săracilor, iar singurul cadou pe care l-ai putea primi la anul ar fi o nuieluşă.

- Evită cearta. În ziua Sfântului Nicolae, nu este bine să te cerţi cu nimeni. Se spune că persoanele care au chef de scandal în această zi sfântă, vor avea un Crăciun nefericit în familie.

Sfântul Nicolae apare ca o figură proeminentă, fiind ocrotitorul marinarilor, pescarilor, farmaciştilor, parfumierilor, dogarilor, copiilor, fetelor care urmează să se căsătorească, şcolarilor, avocaţilor şi al celor care suferă nedreptăţit la judecată. Tot el îi protejează pe cei care fac comerţ pe mare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel