Scurgeri la o centrală nucleară din Germania. Precizări oficiale

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Germania închide ultimele centrale nucleare. Ce se va întâmpla cu butoaiele de deșeuri nucleare puternic radioactive
Germania închide ultimele centrale nucleare. Ce se va întâmpla cu butoaiele de deșeuri nucleare puternic radioactive

Operatorul centralei nucleare Isar 2 din Germania a informat Ministerul Mediului cu privire la o scurgere produsă în interiorul unității, care nu a compromis securitatea, dar ar putea complica planul guvernului energetic de iarnă.

Isar 2, în statul sudic al Bavariei, era programată să fie offline la sfârșitul anului, în conformitate cu planul Germaniei de a elimina treptat energia nucleară. Dar războiul din Ucraina și scăderea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, Berlinul intenționând acum să mențină două dintre cele trei reactoare rămase ale Germaniei, inclusiv Isar 2, în așteptare până anul viitor.

Ministerul a spus că în octombrie este nevoie de o perioadă de reparații de o săptămână la uzina Isar 2, care este condusă de filiala E.ON PreussenElektra, timp în care operațiunile se vor opri complet.

Războiul din Ucraina și prăbușirea ulterioară a importurilor de energie din Rusia au determinat o schimbare de politică, guvernul plănuind să mențină deschise până anul viitor două dintre cele trei centrale nucleare.

Un purtător de cuvânt al E.ON a spus că este încrezător că un cadru care să permită Isar 2 să adauge securitatea alimentării cu energie a Germaniei după 31 decembrie ar putea fi convenit cu guvernul.

„Datorită timpilor necesari, totuși, acum este necesar ca discuțiile politice în curs să conducă rapid la un rezultat clar și ca toți cei implicați să creeze securitatea în planificare cât mai repede posibil”, a adăugat purtătorul de cuvânt. Ministerul Mediului din Germania a spus că împreună cu Ministerul Economiei „examinează noua situație și implicațiile acesteia pentru proiectarea și implementarea rezervei de rezervă” a dezvoltării Isar 2. 

Site-ul de transparență EEX, unde operatorii trebuie să plaseze mesaje obligatorii privind întreruperile centralei către piața angro de energie, nu a afișat o intrare pe Isar 2 pentru octombrie.

Purtătorul de cuvânt al E.ON a declarat că a informat autoritățile, așa cum prevede legea germană.

 

Vezi și

 

Poliția germană a arestat activiștii care au blocat o centrala pe cărbune 

 

Poliţia germană a arestat luni mai mulţi activişti de mediu care intraseră în incinta termocentralei de la Jaenschwalde, la circa 100 de km la sud-est de Berlin, relatează dpa.

Protestul împotriva schimbărilor climatice puse pe seama arderii cărbunelui a dus la izolarea de reţea a două din cele patru unităţi funcţionale ale termocentralei, a comunicat un purtător de cuvânt al firmei LEAG, care operează centrala. Acesta a afirmat că intervenţia ecologiştilor a constituit "un atac împotriva securităţii furnizării de energie".

Activiştii au blocat trei zone în jurul sitului, inclusiv în apropierea liniilor de cale ferată şi a benzilor transportoare, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei. Protestatarii nu au pătruns şi în exploatarea de lignit de suprafaţă, a treia ca mărime din Germania.

Grupul autointitulat "Brigada de Pompieri Involuntari" se opune utilizării cărbunelui şi susţine că la protest au participat circa 40 de persoane.

Forţele de ordine au intervenit rapid şi au început arestarea responsabililor sub acuzaţia de perturbare a serviciilor publice şi acces neautorizat.

Două unităţi de rezervă ale termocentrale urmează să reintre în funcţiune luna viitoare, în contextul crizei energetice provocate de întreruperea furnizării de gaz din Rusia către Germania.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel