Şapte studenţi români lansează racheta Eva

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Şapte studenţi români lansează racheta Eva. FOTO: captură YouTube @Copenhagen Suborbitals
Şapte studenţi români lansează racheta Eva. FOTO: captură YouTube @Copenhagen Suborbitals

Vodafone România anunţă că susţine prima echipă de studenţi români, ce va lansa racheta Eva în cadrul competiţiei European Rocketry Challenge din Portugalia, în perioada 11 - 17 octombrie.

La evenimentul din oraşul portughez Ponte de Sor participă 20 de echipe şi aproape 400 de studenţi din toată Europa.

„Echipa 2Space este un exemplu de determinare, sunt primii studenţi care reprezintă România la o astfel de competiţie internaţională. Au depus mult efort în proiectarea şi construirea rachetei şi ne bucurăm că am putut să contribuim şi noi ca obiectivul lor să devină realitate. Le urăm succes şi cred cu tărie că unele întâlniri nu sunt deloc întâmplătoare, iar colaborarea noastră va continua cu siguranţă, ca parteneri tehnologici, şi după întoarcerea din Portugalia. Vodafone trece acum printr-o schimbare menită să răspundă nevoilor actuale şi viitoare ale clienţilor noştri, evoluăm de la o companie de telecomunicaţii la una de tehnologie. Perioada pe care o traversăm la nivel mondial a accelerat şi mai mult procesul de adoptare a noilor tehnologii în toate domeniile. Susţinem inovaţia şi pentru a putea răspunde prompt nevoilor clienţilor noştri, căutăm oameni creativi şi cu iniţiativă care să ni se alăture. De aceea, am realizat parteneriate cu universităţi şi investim în tinerii care creează tehnologia de astăzi, pe care i-am susţinut şi îi vom susţine în continuare”, susţine Ciprian Zamfirescu, Digital Transformation Manager la Vodafone România.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, echipa 2Space, care va reprezenta România, este formată din şapte studenţi de la mai multe facultăţi din Bucureşti: Marius Trifu (Facultatea de Automatică şi Calculatoare), Inesa Schmidt (Academia de Ştiinţe Economice), Andrei-Toma Stoica (Facultatea de Automatică şi Calculatoare), Constantin-Cătălin Chelmuş (Facultatea de Inginerie Aerospaţială), Andrei Mădălin Grigore (Facultatea de Inginerie Aerospaţială), Robert Mihai Ioniţă (Facultatea de Inginerie Aerospaţială) şi Vlad-Marian Ivanciu (Facultatea de Inginerie Aerospaţială).

 

EuRoC îşi propune să stimuleze tinerii care studiază ingineria



Racheta creată de către aceşti se numeşte Eva şi are o greutate de aproape 30 de kg şi o înălţime de 2,5 metri, iar obiectivul ei este să ajungă la 9.000 de metri altitudine.

„Pentru noi, EuRoC 2021 este primul context oficial şi internaţional în care avem oportunitatea de a construi şi lansa o rachetă. Suntem extrem de recunoscători că am fost acceptaţi la această competiţie, deoarece simţim că ne apropie de ţelul nostru: să oferim transport orbital pentru nanosateliţi. Datorită sprijinului oferit de Vodafone România, avem ocazia să concurăm şi să reprezentăm România la un concurs de prestigiu global. Mai mult, avem prilejul să câştigăm multă experienţă şi să cunoaştem alţi tineri la fel de pasionaţi ca noi, cu care putem derula proiecte în viitor. Suntem gata să dăm tot ce avem mai bun, să învăţăm şi, când ne întoarcem, să aplicăm toate cunoştinţele acumulate pentru a susţine tinerii pasionaţi de industria spaţială", a declarat Marius Trifu, membru al echipei 2Space.

EuRoC îşi propune să stimuleze tinerii care studiază ingineria să proiecteze, să construiască şi să lanseze propriile lor vehicule. Într-un sens mai larg, competiţia are ca obiectiv încurajarea studenţilor să inveţe ştiinţa, tehnologia, ingineria şi matematică (STEM) şi să-şi dezvolte competenţele tehnice.

Vodafone este cel mai mare operator de servicii mobile şi fixe în Europa şi cel mai mare furnizor de servicii IoT din lume, cu prezenţă în 21 de ţări şi 49 de reţele mobile partenere.

La 30 iunie 2021, Vodafone Group avea peste 300 de milioane de utilizatori ai serviciilor mobile, mai mult de 28 milioane de utilizatori ai serviciilor de broadband fix, aproximativ 22 de milioane de clienţi ai serviciilor TV şi circa 130 milioane de dispozitive IoT conectate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel