Elon Musk, contract cu armata SUA: SpaceX construiește o super rachetă. Ajunge într-o oră oriunde în lume

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
SpaceApps, program inovator de incubare al NASA
SpaceApps, program inovator de incubare al NASA

SpaceX, compania lui Elon Musk, a pornit un parteneriat cu armata americană. Va fi construită o rachetă capabilă să transporte arme oriunde în lume într-o oră. SpaceX va analiza costurile, iar testele iniţiale vor începe în 2021.

SpaceX își propune să construiască o rachetă capabilă să ajungă oriunde în lume într-o oră și pentru acest lucru s-a semnat un parteneriat cu armata americană.

Rachetă construită de SpaceX va fi capabilă să zboare cu 12.000 kilometri pe oră și să transporte arme oriunde în lume, în mai puţin de 60 de minute.

SpaceX urmează să înceapă munca. Ei trebuie să estimeze costurile şi provocările tehnice. Însă estimează că primele teste vor avea loc anul viitor. În prezent, avionul de transport folosit de americani, care a costat 218 milioane de dolari, poate să facă drumul din Florida până în Afganistan în 15 ore.

Cu racheta Space X, călătoria va dura o oră.

 

Anunţul vine la câteva zile după ce SpaceX a obţinut un contract de 149 de milioane de dolari, cu Pentagon, pentru construirea unor sateliţi care să detecteze rachete.

În august, compania lui Elon Musk a obţinut 40% dintr-un alt contract cu Departamentul de Apărare al Statelor Unite pentru a construi noi rachete pentru US Space Force. Acesta este noul departament spaţial al armatei americane, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel