Româncă de 20 de ani, găsită fără viață într-un apartament din Irlanda. Criminalul, căutat de polițiști: S-ar fi spălat pe mâini în toaleta unui magazin și a fugit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Româncă de 20 de ani, găsită fără viață într-un apartament din Irlanda. Criminalul, căutat de polițiști: S-ar fi spălat pe mâini în toaleta unui magazin și a fugit
Româncă de 20 de ani, găsită fără viață într-un apartament din Irlanda. Criminalul, căutat de polițiști: S-ar fi spălat pe mâini în toaleta unui magazin și a fugit

O româncă, în vârstă de 20 de ani, a fost găsită fără viață, marți, într-un apartament din Limerick, Irlanda. 

Un om de afaceri a tras un semnal de alarmă, marți, în jurul orei locale 13:00, care a condus poliția și paramedicii la trupul neînsuflețit al unei tinere care a fost înjunghiată până la moarte. 

Derrick Amrein, proprietarul Chizel & Oak, O’Curry Street, Limerick City, a declarat că a alertat serviciile de urgență după ce două persoane care au fugit din clădirea în care a fost descoperit cadavrul i-au cerut ajutorul.

Victima, în vârstă de 20 de ani de naționalitate română, a fost găsită într-unul din cele zece apartamente din Riverdock House.

„În jurul orei 13.00, un bărbat și o femeie în pijamale s-au apropiat și au cerut să sune la serviciile de urgență și au spus că a avut loc o înjunghiere în blocul lor, chiar după colț. Am sunat și am spus că trebuie să trimită ambulanțe, deoarece am fost informați că o doamnă sângerează în apartament. Gardai (n.r. - poliția irlandeză) și ambulanțele au venit foarte repede, au izolat zona și au preluat controlul și apoi am auzit că femeia a murit”, a spus Derrick Amrein.

„Este o comunitate veche foarte strânsă și suntem cu toții în stare de șoc, suntem năuciți de toată treaba și toată lumea își exprimă neliniștea față de ceea ce s-a întâmplat. Va dura ceva timp pentru ca comunitatea să-și revină. Gardai au fost aici toată dimineața căutând în pubele de gunoi și toți criminaliștii au lucrat aici toată noaptea, fac o treabă grozavă”, a mai adăugat omul de afaceri.

Amrein a spus că se roagă ca trupul victimei să poată fi repatriat în țara ei de origine, astfel încât familia ei să o poată înmormânta creștinește. „Este foarte trist pentru părinți, orice tată sau mamă care pierde un copil la orice vârstă este îngrozitor, așa că toate gândurile noastre sunt cu ei”.

Irlanda. Răsturnare de situație în cazul bucătarului român acuzat de crimă: El susține că ar fi fost forțat să ascundă rămășițele

 

„Femeile nu sunt în siguranță să meargă pe străzi”

 

În anul 2007, Sylvia Roche Kelly a fost bătută și sugrumată în hotelul Clarion (redenumit Hotel Clayton), care se află lângă clădirea în care românca a fost înjunghiată până la moarte.

Vizitând scena astăzi, fratele lui Kelly, Ger Bourke, în vârstă de 41 de ani, a spus: „Ce se întâmplă în comunitatea noastră, oamenii spun că este șocant, dar este o întâmplare ce a mai avut loc și în trecut. Sora mea a fost ucisă la hotelul Clarion, Grainne Dillon a fost ucisă în Jury’s Inn (în apropiere) cu câțiva ani în urmă (2002)”.

Niciuna dintre crime nu are legătură, însă Bourke a spus că evidențiază crimele de femei din zonă pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la pericolele tot mai mari cu care se confruntă femeile.

„Sylvia Roche Kelly a fost sora mea – nu crezi niciodată că vei muri așa, dar a ajuns la stadiul în care femeile nu sunt în siguranță să meargă pe străzile noastre, chiar nu. Nu știu ce putem face. Presupun că singurul lucru pe care l-ai putea face este să încerci să te uiți și la ceilalți. Dacă vezi pe cineva care arată de parcă are probleme, nu te întoarce capul și pleca, încearcă să-l ajuți. În special femeile, dacă crezi că sunt abuzate sau se pare că sunt în pericol iminent, poate încearci să te oprești și să le ajuți, în loc să întorci capul și să privești în altă parte – se întâmplă prea multe în societate. Oamenii îți spun că nu ar trebui să te implici, dar eu o voi face. Pur și simplu nu vrei să vezi că i se întâmplă și altcuiva.

Nu vă mint, când am văzut asta la știri mi-am spus: sper să nu fie un alt membru al familiei mele. Iată o altă familie acum și nu vor trece niciodată peste asta, o fată tânără pierdută din nou. Criminalul nu este încă prins, ceea ce este și mai rău pentru că înseamnă că publicul este în pericol”, a mai spus Bourke.

„Ademenită pe stradă”. Tânără româncă, răpită de la un semafor din Irlanda și lăsată fără viață. Omagiu adus Mărioarei: „Nu vom uita niciodată!”

 

Criminalul este căutat de polițiști

 

Gardai, care investighează înjunghierea fatală de marți, a efectuat percheziții ample în zona Dock Road și O’Curry Street în căutarea armei folosite în atacul fatal.

Echipele de căutare au căutat prin canalizare, au cercetat acoperișurile, curțile și grădinile, în speranța de a găsi dovezi care să-i conducă la ucigaș.

2. -imagine fara descriere- (romanca-de-20-de-ani--gasita-fara-viata-intr-un-apartament-din-irlanda--criminalul--cautat-de-politisti-s-ar-fi-spalat-pe-maini-in-toaleta-unui-magazin-si-a-fugit-2.jpg)

SURSA FOTO: captură sundayworld.com

Gardai studiază, de asemenea, înregistrări ale camerelor de supraveghere din magazine, apartamente și afaceri comerciale din apropiere, pentru a încerca să urmărească mișcările unui bărbat văzut purtând un bandaj improvizat pe una dintre mâini în timpul crimei.

Bărbatul a fost văzut intrând într-un magazin local spălându-se pe mâini și plecând. Surse din Gardai au spus că sunt nerăbdătoare să vorbească cu această persoană ca parte a anchetelor lor în curs.

Gardai aștepta rezultatul unei autopsie efectuate asupra corpului româncei înainte de a decide dacă vor să-și actualizeze ancheta de la „atac fatal” la crimă.

Oricine are informații este rugat să contacteze Henry Street Garda Station la 061-212400.

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel