„Ademenită pe stradă”. Tânără româncă, răpită de la un semafor din Irlanda și lăsată fără viață. Omagiu adus Mărioarei: „Nu vom uita niciodată!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
„Ademenită pe stradă”. Tânără româncă, răpită de la un semafor din Irlanda și lăsată fără viață. Omagiu adus Mărioarei: „Nu vom uita niciodată!”
„Ademenită pe stradă”. Tânără româncă, răpită de la un semafor din Irlanda și lăsată fără viață. Omagiu adus Mărioarei: „Nu vom uita niciodată!”

Prezentatorul RTE Barry Cummins a adus un omagiu Mărioarei Rostaș, la 15 ani de la răpirea și uciderea ei brutală. 

Tânăra româncă, în vârstă de 18 ani, a fost luată în timp ce cerșea la semafoarele din centrul orașului Dublin, Irlanda pe 6 ianuarie 2008. Apelul de urgență a fost făcut de un frate a doua zi care a confirmat temerile că tânăra româncă de 18 ani a fost răpită și ținută împotriva voinței ei.

Ea a povestit că a fost agresată sexual și a putut citi pe un indicator stradal unde era ținută. A fost ultima dată când s-a auzit de ea.

„Acum 15 ani, Marioara Rostas, în vârstă de 18 ani, a fost ademenită pe o stradă din Dublin, ținută captivă în Clontarf, împușcată în orașul de sud și îngropată în secret în această pădure Wicklow”, a scris pe Twitter prezentatorul. „Această imagine @gardainfo arată una dintre echipele care a găsit-o pe Mărioara. Nimeni nu a fost condamnat. Nu vom uita niciodată. Niciodată”.

Irlanda. Un escroc român s-a dat drept italian, francez și ceh și a reușit să spele 23 milioane de euro: „Oamenii trebuie să fie precauți!”

 

Singurul suspect de crimă, achitat

 

În anul 2012, un martor protejat a dus poliția irlandeză, Garda Síochána sau pe scurt Gardaí, în pădurea Kippure din Co Wicklow, unde Mărioara a fost îngropată învelită în saci de plastic după ce a fost împușcată în cap. Alan Wilson, care este nepotul lui Martin „Generalul” Cahill - un interlop cunoscut în Irlanda, implicat în jafuri și răpiri - a fost judecat în instanță pentru crimă.

Wilson a fost singurul suspect de crimă, iar cazul s-a bazat în mare măsură pe dovezile de la martorul de stat, Fergus O’Hanlon, care a pictat o imagine terifiantă a ultimelor zile ale Marioarei. Judecătorul de fond a spus juriului că O'Hanlon a primit beneficii, cum ar fi bani și cazare, de la participarea la programul de protecție a martorilor și că ar fi periculos să fie condamnat pe baza unor dovezi necoroborate.

După un proces lung de cinci săptămâni, juriul, care nu ar fi știut că Wilson se afla la momentul respectiv în închisoare pentru un atac cu satarul de carne, l-a găsit nevinovat.

Irlanda. Româncă, arestată în fața unei catedrale: "Nu deranja sau enerva pe nimeni. Pur și simplu căuta ajutorul unor buni creștini"

 

--------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel