Tânără româncă, ucisă în mod sadic în Irlanda. Mărioara a fost împușcată în cap: „Mi-a spus că îl avea pe Diavol în privire“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Noi detalii șocante ies la iveală în cazul asasinării Mărioarei Rostaș, o tânără româncă de doar 18 ani care a fost răpită de pe stradă, ținută captivă și violată de mai mulți indivizi cu legături periculoase și bănuiți a fi un cartel de asasini plătiți. Imaginile exclusive cu camera unde fata a fost torturată și ucisă au fost publicate într-o carte.

Mărioara Rostaş, adolescenta româncă de etnie romă al cărei cadavru a fost descoperit în 2012 în apropiere de Dublin, după ce a urcat într-o mașină argintie zicându-i fratelui ei că se duce la un McDonalds, şi-a petrecut ultimele zile din viaţă sechestrată şi violată în mod repetat.

Tânăra a fost declarată dispărută de familie încă din 6 ianuarie 2008, când a fost văzută ultima oară de fratele ei în centrul oraşului Dublin. Dispariţia ei a fost asociată unui infractor din Dublin si unei rude a acestuia, şi se presupune că ar fi fost agresată sexual mai multe zile înainte de a fi împuşcată în cap, într-o casă din cartierul The Coombe.Pentru prima oară, poliția irlandeză a publicat fotografii cu locul în care a fost ținută captivă Mărioara, înainte de a fi ucisă și înainte ca imobilul să fie distrus într-un incendiu.

Tânără româncă, ucisă în mod sadic în Irlanda

 

Dormitorul, care avea un șurub montat pe ușă, era situat într-o proprietate închiriată de Maxine, sora lui Alan Wilson, un asociat al cartelului Kinahan. După uciderea ei pe această proprietate, rămășițele Mărioarei au fost apoi duse în Dublin Muntains și îngropate într-un mormânt superficial. Au fost recuperate abia pe 23 ianuarie 2012, după ce fostul partener al lui Maxine Wilson, Fergus OHanlon, s-a întors împotriva familiei acesteia și a indicat locul mormântului.

Fotografia camerei unde Mărioara ar fi fost executată este una dintre numeroasele imagini șocante conținute cartea The Hitmen – Povestea cu adevărat șocantă a unei familii de ucigași plătiți, publicată sâmbătă de Penguin Ireland și scrisă de Stephen Breen and Owen Conlon și preluată apoi în presa irlandeză.

Crima brutală a adolescentei românce - care rămâne încă nerezolvată - a declanșat un val de repulsie în toată Irlanda.

Mărioara a fost împușcată în cap: „Mi-a spus că îl avea pe Diavol în privire“

 

Noua carte, care prezintă carierele criminale ale fraților Eric, Keith și John Wilson, împreună cu vărul Alan și nepotul Luke, prezintă, de asemenea, imagini nemaivăzute din interiorul casei înainte ca aceasta să fie distrusă într-un atac incendiar. Acestea includ instantanee de unde au fost trase gloanțe în pereții proprietății și, de asemenea, în mobilier.

Alte imagini ale domniei de teroare a clanului Wilson de-a lungul anilor includ cele ale armelor pe care le-au folosit și un buncăr găsit aproape de locul unde au fost descoperite rămășițele Mărioarei. Cadavrul, înfăşurat în plastic legat cu bandă adezivă, prezenta patru plăgi împuşcate, despre care s-a stabilit că au reprezentat cauza morţii.

Maxine Wilson le-a povestit celor doi prieteni despre teribila crimă a tinerei românce Acesta dezvăluie cum un martor i-a spus unui polițist „Mi-a spus că ucigașul a adus-o pe româncă înapoi la ea acasă. A spus că a împușcat-o în cap. Am întrebat-o de ce și mi-a spus că i-a zis că îl are pe Diavol în privire”.

Al doilea martor a adăugat: „Maxine a spus că a auzit împușcături și a fugit la etaj, iar fata stătea întinsă pe perete în pantalonii și sutienul ei, iar fata a fost împușcată. Maxine plângea când îmi spunea. Ucigașul i-a spus lui Maxine că crede că fata este Diavolul. 

Niciun vinovat pentru moartea Mărioarei

 

Mai târziu, fratele ei, Alan, a fost judecat pentru crimă, dar nu a fost găsit vinovat de un juriu.

Deși nu a făcut niciun comentariu la întrebări atunci când a fost reținută pentru prima dată, Maxine a recunoscut ulterior că uciderea îngrozitoare a avut loc în casa ei. „Abia în martie 2012 Maxine Wilson a recunoscut în cele din urmă că fata a fost ucisă în casa ei și a spus că a văzut corpul întins în cameră. Ea le-a spus altor doi ce s-a întâmplat. Dovada celor doi martori a fost că Maxine era foarte conștientă de ceea ce s-a întâmplat cu Marioara, dar nu comunicase niciodată aceste informații vitale investigatorilor“.

Fergus O'Hanlon, fostul partener al lui Maxine, rămâne în Programul de securitate a martorilor în urma deciziei sale de a colabora cu echipa Garda care investighează uciderea șocantă a adolescentei românce înainte de descoperirea rămășițelor Marioarei. Deși a fost arestată sub suspiciunea că a reținut informații despre crimă, Maxine Wilson nu a fost niciodată acuzată înainte de moartea sa în 2019.

De asemenea, în carte este prezentat modul în care Mary, mama lui Maxine Wilson, știa despre uciderea româncei și a fost implicată într-o campanie de intimidare împotriva martorilor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel