Irlanda. Răsturnare de situație în cazul bucătarului român acuzat de crimă: El susține că ar fi fost forțat să ascundă rămășițele

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Irlanda. Răsturnare de situație în cazul bucătarului român acuzat de crimă El susține că ar fi fost forțat să ascundă rămășițele
Irlanda. Răsturnare de situație în cazul bucătarului român acuzat de crimă El susține că ar fi fost forțat să ascundă rămășițele

Ionuț Cosmin N., un român în vârstă de 30 de ani, este judecat la Tribunalul Penal Central din Cork, Irlanda, pentru uciderea lui Francis, în vârstă de 64 de ani, tată a trei copii. În cadrul procesului, bucătarul român a susținut că ar fi fost forțat să ascundă rămășițele și că „nu l-am ucis pe individ”.

Românul acuzat de omor le-a spus anchetatorilor: „nu vreau să intru la închisoare din cauza asta. Aș prefera să mor. Nu l-am omorât pe tip”.

Un detectiv l-a interogat pe român în ceea ce privește crima care a avut loc în 2019, conversația fiind înregistrată și expusă la procesul din fața judecătorului Paul McDermott și a unui juriu format din opt femei și patru bărbați la Tribunalul Penal Central din Cork, Irlanda.

„Am crezut că e un manechin”. Descoperire macabră în Irlanda. Un bucătar român, pus sub acuzație: „Nu sunt vinovat!”

 

Românul susține că a fost forțat

 

2. -imagine fara descriere- (irlanda--rasturnare-de-situatie-in-cazul-bucatarului-roman-acuzat-de-crima-el-sustine-ca-ar-fi-fost-fortat-sa-ascunda-ramasitele-3.jpg)

SURSA FOTO: captură echolive.ie

Francis a fost găsit mort în grădina din spate a unei case de pe Boreenmanna Road din Cork, Irlanda, pe 28 decembrie 2019. Ionuț Cosmin N., care lucra ca bucătar în Cork, neagă orice implicare în crimă.

Juriul a auzit conținutul înregistrării în care unul a început cu acuzatul spunând: „Nu mă întorc în Irlanda. M-am saturat. Sunt speriat. Locuiam în casa aceea de o lună. Ceea ce vreau să vă spun este că lucram tot timpul. Nu sunt un criminal sau un tip rău”.

„Am locuit în podul restaurantului (Silver Key)”, a mai spus el. „Ce s-a întâmplat cu tipul mort este așa. Am fost în Aldi în ziua în care s-a întâmplat... M-am dus la nenorocita aia de casă. Când am deschis ușa, beam lapte. Nu am văzut nimic ciudat, dar după ce am încuiat poarta, m-am îndreptat spre casă. Am auzit niște pași. Cineva era în spatele meu ținând o sabie mare ca o macetă. Mi-a spus să tac naibii. Nu știam cum să reacționez. Pentru că uneori dacă faci ce vor ei, te lasă în pace. Am spus că nu vreau să mor. Am spus să nu mă lovească cu sabia. Mi-a spus să vin cu el. Dacă fac ceva, avea să-mi spargă capul.

Mi-a spus să intru într-o verandă de lângă ușa din față. Am văzut trupul unui bărbat care zăcea întins pe jos. M-am dat puțin înapoi. Mi-a fost frică. Cel de-al doilea bărbat care părea irlandez l-a târât (n.r. - pe bărbatul întins pe jos) în spatele casei. Nu avea niciun semn de viață. Al doilea bărbat a început să îl dezbrace pe bărbatul pe care îl târâse. Mi s-a părut că era mort. I-au dat jos pantofii și i-au scos pantalonii. Am văzut că al doilea bărbat era înarmat cu un cuțit. A fost prima dată când am fost în curtea din spate. Este un fel de ușă în perete. Mi-au cerut să trag cadavrul până la ușa aceea și sus, acolo, în spate. Apoi au tăiat cadavrul. Bărbatul gras cu maceta a scos din buzunar o rolă de saci de gunoi și a aruncat-o lângă cadavru”, povestește Ionuț Cosmin N.

„Ademenită pe stradă”. Tânără româncă, răpită de la un semafor din Irlanda și lăsată fără viață. Omagiu adus Mărioarei: „Nu vom uita niciodată!”

 

„Nu l-am ucis pe tip”

 

Detectivul a întrebat: „Cum au tăiat cadavrul?” Acuzatul a răspuns: „L-au tăiat la naiba”.

Apoi a întrebat: „Cu ce au tăiat cadavrul?” El a răspuns: „Tipul cu cuțitul. Celălalt tip cu maceta era în spatele meu. Mi-au spus să pun bucățile într-o pungă neagră și să le arunc în tufiș. Era un tufiș mare”. Ionuț Cosmin continuă: „Unul dintre bărbați i-a tăiat gâtul victimei, după care mi-a ordonat să iau capul cadavrului și să-l pun într-o altă pungă. Am apucat capul și l-am pus în pungă. Tremuram de frică”, a povestit el.

3. -imagine fara descriere- (irlanda--rasturnare-de-situatie-in-cazul-bucatarului-roman-acuzat-de-crima-el-sustine-ca-ar-fi-fost-fortat-sa-ascunda-ramasitele-2.jpg)

SURSA FOTO: captură echolive.ie

El a spus că cei doi bărbați pe care i-a descris au plecat. Românul a mai precizat că are 6.000 de euro cash pe care i-ar putea oferi familiei „tipului mort”.

„Nu vreau să merg la închisoare din cauza asta. Aș prefera să mor. Nu l-am ucis pe tip. Jur!”, a mai adăugat românul.

Procesul continuă.

 

-----------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH    

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6    

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel