Rezumatul subiectelor de azi: Cele mai importante știri de luni, 17 august

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Știrile serii, 17 august. ȘtiriDiaspora îți prezintă cele mai importante informații apărute în a doua parte a zilei, pe scurt. 

- A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. CARANTINĂ pentru cei care vin din aceste 38 de țări. Lista este valabilă începând din 18 august și cuprinde 38 de țări în cazul cărora se aplică măsura carantinării timp de 14 zile, la revenirea în România.  Detalii AICI.

- Revoltă în PSD. Ciolacu, negru de nervi: "E singurul din PSD care nu a SEMNAT moțiunea de cenzură!" Despre ce moțiune este vorba și CINE este cel care nu a semnat, AICI.

- Carantină pentru românii care vin din șase regiuni ale Spaniei. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o decizie prin care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc din șase regiuni ale Spaniei. De asemenea, a fost extinsă lista județelor în care sunt instituite restricții orare pentru terase și săli de jocuri de noroc. Citește mai multe detalii AICI.

- Alina Erica H., româncă de 37 de ani a murit, sâmbătă dimineața, după ce a fost înjunghiată mortal de partenerul ei, Dan C, în San Ildefonso, Spania. Ulterior, acesta s-a înjunghiat și el, și a decedat la spital, puțin mai târziu. Femeia, care lucra ca bucătăreasă într-un local din La Granja, avea un fiu de 16 ani. Detalii ÎNFIORĂTOARE.

Cele mai importante știri de luni, 17 august

 

- Un român a pus pe jar autoritățile din Austria, după ce, alături de câțiva prieteni, a reușit să fure telefoane mobile în valoare de 3,3 milioane de euro dintr-un depozit din apropierea Vienei.

- Îngrijorat de înmulţirea contaminărilor în rândul tinerilor, ministrul Sănătăţii, Roberto Speranza, a declarat că Italia va face "sacrificiile necesare" pentru a garanta deschiderea şcolilor în septembrie. Autorităţile din Italia încearcă să oprească o relansare a pandemiei de coronavirus

- Îngrijitoare româncă din Austria rupe tăcerea: „Dormeam în bucătărie sau în camera de zi. Mâncam alimente expirate sau mucegăite“. Povestea completă AICI.

- Spania înăsprește restricțiile, în ciuda protestelor. Închiderea discotecilor şi interzicerea fumatului pe stradă au fost extinse luni la noi regiuni din Spania în cadrul eforturilor depuse de autorităţi pentru a evita o recrudescenţă a contaminărilor cu noul coronavirus, la o zi după manifestaţii ale opozanţilor acestor restricţii,

- Închisoare în Belgia pentru o bandă de români: Tâlhăreau vârstnici folosindu-se de iubita unuia dintre ei. Banda a vizat victimele în vârstă, care de obicei erau abordate de femeie, și care din dorința de  face o faptă bună, sfârșeau prin a rămâne fără bani.

- Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat luni seară că elevii din clasele primare ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu, iar această regulă ar trebui introdusă "poate de către cei care pregătesc acest moment".

- Medicul Virgil Musta, revoltat: "De pe litoralul Mării Negre vin extraordinar de mulţi contaminaţi. Nu se respectă nimic"

- Italia a înregistrat 320 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi patru decese, în ultimele 24 de ore, anunţă Ministerul italian al Sănătăţii, citat de agenţia de presă Adnkronos. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel