A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. CARANTINĂ pentru cei care vin din aceste 38 de țări

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Lista este valabilă începând din 18 august și cuprinde 38 de țări în cazul cărora se aplică măsura carantinării timp de 14 zile, la revenirea în România. Un caz aparte este cel al Spaniei, unde doar numite regiuni sunt supuse acestor reguli.

38 de ţări, printre care se numără SUA, Luxemburg, Spania, Muntenegru sau Republica Moldova au fost incluse de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, care intră în vigoare de marți, 18 august, de la ora 0:00. Pe lista publicată săptămâna trecută erau 71 de țări menționate.

De asemenea, conform actualizării publicate de autoritățile române, Spania intră din nou pe lista țărilor din zona galbenă, ănsă nu toată țara, ci doar anumite regiuni: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare,Țara Bascilor

Astfel, pasagerii care sosesc din aceste regiuni din Spania în România, din 18 august, sunt obligați să între în autoizolare la domiciliu sau carantină timp de 14 zile. 

Pentru prima dată, INSP publică și rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori. Aceste date au fost publicate de ECDC la data de 16 august 2020. Lista oficială poate fi consultată și AICI.

Lista țărilor din „zona galbenă”:

 1. Aruba
 2. Insulele Turks și Caicos
 3. Sint Maarten
 4. Panama
 5. Maldive
 6. Bahrain
 7. Peru 
 8. Insulele Virgine ale Statelor Unite 
 9. Columbia 
 10. Insulele Feroe 
 11. Brazilia 
 12. Puerto Rico 
 13. Israel 
 14. Statele Unite ale Americii 
 15. Suriname 
 16. Argentina 
 17. Kuweit 
 18. Costa Rica 
 19. Bolivia 
 20. Kosovo 
 21. Bahamas 
 22. Chile 
 23. Qatar
 24. Africa de Sud 
 25. Republica Dominicană 
 26. Kazahstan
 27. Capul Verde 
 28. Muntenegru 
 29. Luxembourg 
 30. Palestina
 31. Republica Moldova 
 32. Irak 
 33. Regatul Spaniei – regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare,Țara Bascilor 
 34. Bosnia și Herțegovina 
 35. Belize 
 36. Malta 
 37. Guam 
 38. Eswatini 

„Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa", potrivit INSP.

Conform legislației în vigoare, ar trebui să se suspende zborurile spre Malta. Totodată, rămân suspendate zborurile spre Moldova, Qatar, Israel. Zborurile dintre România și Spania NU se vor suspenda.


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy