A fost actualizată lista statelor din „zona galbenă”. CARANTINĂ pentru cei care vin din aceste 38 de țări

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Lista este valabilă începând din 18 august și cuprinde 38 de țări în cazul cărora se aplică măsura carantinării timp de 14 zile, la revenirea în România. Un caz aparte este cel al Spaniei, unde doar numite regiuni sunt supuse acestor reguli.

38 de ţări, printre care se numără SUA, Luxemburg, Spania, Muntenegru sau Republica Moldova au fost incluse de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) pe lista zonelor cu risc epidemiologic ridicat, care intră în vigoare de marți, 18 august, de la ora 0:00. Pe lista publicată săptămâna trecută erau 71 de țări menționate.

De asemenea, conform actualizării publicate de autoritățile române, Spania intră din nou pe lista țărilor din zona galbenă, ănsă nu toată țara, ci doar anumite regiuni: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare,Țara Bascilor

Astfel, pasagerii care sosesc din aceste regiuni din Spania în România, din 18 august, sunt obligați să între în autoizolare la domiciliu sau carantină timp de 14 zile. 

Pentru prima dată, INSP publică și rata de incidență cumulată la 100.000 locuitori. Aceste date au fost publicate de ECDC la data de 16 august 2020. Lista oficială poate fi consultată și AICI.

Lista țărilor din „zona galbenă”:

  1. Aruba
  2. Insulele Turks și Caicos
  3. Sint Maarten
  4. Panama
  5. Maldive
  6. Bahrain
  7. Peru 
  8. Insulele Virgine ale Statelor Unite 
  9. Columbia 
  10. Insulele Feroe 
  11. Brazilia 
  12. Puerto Rico 
  13. Israel 
  14. Statele Unite ale Americii 
  15. Suriname 
  16. Argentina 
  17. Kuweit 
  18. Costa Rica 
  19. Bolivia 
  20. Kosovo 
  21. Bahamas 
  22. Chile 
  23. Qatar
  24. Africa de Sud 
  25. Republica Dominicană 
  26. Kazahstan
  27. Capul Verde 
  28. Muntenegru 
  29. Luxembourg 
  30. Palestina
  31. Republica Moldova 
  32. Irak 
  33. Regatul Spaniei – regiunile: Aragon, Cataluna, Navarra, Comunidad de Madrid, Insulele Baleare,Țara Bascilor 
  34. Bosnia și Herțegovina 
  35. Belize 
  36. Malta 
  37. Guam 
  38. Eswatini 

„Măsura de carantina se aplica pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din tarile/zonele cu risc epidemiologic ridicat si au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa", potrivit INSP.

Conform legislației în vigoare, ar trebui să se suspende zborurile spre Malta. Totodată, rămân suspendate zborurile spre Moldova, Qatar, Israel. Zborurile dintre România și Spania NU se vor suspenda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel