Austria. Un român a dat un jaf de 3,3 milioane de euro. Bărbatul a golit un depozit

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român a pus pe jar autoritățile din Austria, după ce, alături de câțiva prieteni, a reușit să fure telefoane mobile în valoare de 3,3 milioane de euro dintr-un depozit din apropierea Vienei.

 

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a fost arestat de Curtea de Apel Alba-Iulia în baza unui mandat european emis de austrieci și urmează să fie extrădat în țara în care a săvârși fapta în noaptea de 8 decembrie 2019. Potrivit ziare.com, românul ar fi făcut parte dintr-o rețea de spărgători de depozite şi centre logistice bine pusă la punct, alături de câțiva bulgari și sârbi și nu erau la prima spargere, ci au mai jefuit mai multe depozite de accesorii auto, dar şi un centru logistic al unei companii din domeniul tehnicii medicale.

Depozitul din care au fost sustrase 4.500 de telefoane mobile de ultimă generaţie produse de Samsung, Apple şi Huawei,este cel mai mare operator de acest tip din Austria, dar și cel mai modern din punct de vedere al sistemului de securitate. De la A1 Telekom Austria Group sunt livrate echipamente de comunicaţii şi telefoane mobile către persoane fizice şi juridice din toată țara. 

Uluiți de rapiditatea şi precizia cu care au lucrat spărgătorii, ofiţerii din Poliţia Federală din Austria care au preluat cazul au bănuit că cel puţin un spărgător a lucrat în cadrul centrului logistic şi cunoştea metoda de neutralizare a sistemelor de siguranţă din dotarea depozitelor și așa au dat de urma românului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel